Mokre szyby od środka
Strona 1 z 1
Ostatnio po każdym wilgotnym poranku, gdy w nocy temperatura jest na plusie, szyby w moim aucie są mokre od środka (nie zaparowane). Za każdym razem mokra jest przednia i tylna, nigdy boczne. Mazdę mam od 4 lat i co każdą jesień-zimę mam ten sam problem. To jest moje 2 auto. Wcześniej jeździłem Nissanem Primerą, i miałem dokładnie ten sam problem. Wychodzi na to, że mam wilgoć w aucie? Już kilkukrotnie auto było suszone w środku-żadnej poprawy. Macie pomysły co może być przyczyną? Może uszczelki kończą żywot?
Umyj szyby ciepłą wodą z kapką płynu do mycia naczyń, następnie samą ciepłą wodą używając drugiej, czystej szmatki, a jak już wyschną to przetrzyj preparatem anty-para Clin lub innej firmy, dobrze, żeby był z alkoholem. Zobacz, czy problem pozostał, wtedy można się zastanowić nad innymi przyczynami.
Ja w zimę teraz zaserwowałem takie mycie szyb od środka, do wysuszenia włączyłem webasto. Ponadto mam pochłaniacz wilgoci UHU do pomieszczeń max 35m³, a mimo wszystko para lubi czasami się osadzić na szybach, choć już w małym stopniu.
Ja w zimę teraz zaserwowałem takie mycie szyb od środka, do wysuszenia włączyłem webasto. Ponadto mam pochłaniacz wilgoci UHU do pomieszczeń max 35m³, a mimo wszystko para lubi czasami się osadzić na szybach, choć już w małym stopniu.
W pierwszej kolejnosci sprawdz filtr kabinowy...
Nastepnie sprawdz, czy masz sprawna klime...
ps. gdzies tutaj byl o tym watek...
Nastepnie sprawdz, czy masz sprawna klime...
ps. gdzies tutaj byl o tym watek...

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...

Miałem filtr z dodatkiem węgla, bez dodatku, teraz auto jeździ bez filtra-żadnej różnicy
Klima jest sprawna
Klima jest sprawna
przemek_bsi napisał(a):Klima jest sprawna
a jak często jej używasz
masz welurowe dywaniki
Strona 1 z 1