To jest mój pierwszy tego typu temat więc proszę o wyrozumiałość
Dokuczliwy u mnie był brak funkcji domykania szyb po zamknięciu samochodu (latem zdarzyło mi się parę razy zostawić otwarte okno i pójść na zakupy(gratka dla złodzieja ) postanowiłem zakupić na alledrogo uniwersalny moduł i go podłączyć przy okazji podzielić się tym z wami może komuś się przyda taki gotowiec .
Ja pokaże co i jak na podstawie modułu firmy CARPROTECT identyczny jak na tej aukcji

Instalacja jest prosta jak się wie co gdzie i w jaki sposób podłączyć , ja zabrałem się do tego na spontanie kompletnie nie przygotowany w kwestii rozpiski kabli w kostce ale po 2óch spalonych bezpiecznikach
ZDJĘCIA DLA UŁATWIENIA PONUMEROWANE W PRAWYM GÓRNYM ROGU.
Całe podłączenie dokonamy w drzwiach kierowcy bo tam znajdują się wszystkie nam potrzebne kable , z ciągamy tapicerkę drzwi i musimy się dobrać do kostek ze zdjęć nr (3/5 ta sama kostka zdj,z dwóch stron)od modułu sterowania szybami i nr 4 od zamka centralnego drzwi , lokalizacja tych kostek jest na zdjęciu nr 7.
Podłączamy wszystko zgodnie ze schematem ze zdjęcia numer 2 , opisze podłączenie szyby kierowcy :
tniemy kabel czerwony cienki Pin 1L (patrz zdjęcie 1 i 5 ) i do końcówki idącej od modułu sterowania szybami lutujemy kabel żółty z białym paskiem a do drugiej końcówki idącej do silnika szyby lutujemy kabel żółty , UWAGA nie można się pomylić podłączenie kabli na odwrót skutkuje przepaleniem bezpiecznika
Pozostałe szyby podłączamy w ten sam sposób .
WAŻNE – jeżeli komuś po zamontowaniu modułu nie domykają się szyby do końca to w środku w module (odkręcamy jedną śrubkę ) znajduje się potencjometr który przekręcamy delikatnie małym śrubokrętem w stronę + ( zgodnie ze ruchem wskazówek zegara ) przekręcamy dosłownie 2, 3 milimetry i sprawdzamy czy moduł domyka szyby do końca . jeśli nie to powtarzamy operacje aż moduł domknie szyby do końca .