Przeglądałem forum i jest kilka info o demontażu fotela kierowcy, ale nie pasażera. Łatwo powiedzieć, że to tak samo tylko z drugiej strony. Otóż nie. Fotela pasażera nie reguluje się na wysokość i dojście do śród jest ograniczone. Ale do rzeczy.
Chce zdemontować fotel pasażera, może być cały, może być z prowadnicami. Musze go po prostu wyjąć.
Odkręciłem 4 śruby pod fotelem (z trudnym dostępem) i odkręciłem tym sposobem siedzenie bez oparcia. Chciałem całość :/
Gdzie są śruby które trzymają oparcie? Co trzeba zdjąć? Może jest jakaś maskownica? Proszę o pomoc, foto byłoby mile widziane.
Ponadto mam pytanie jak rozłączyć elektrykę? Dziwne te złączki. One są na stałe czy to się da wypiąć? Są jakieś zabezpieczenia? Mowa o fotelach, tam zdaje się jest podpięta mata do ogrzewania fotela i czujniki do poduszki.
Dzięki za pomoc!
Demontaż fotela pasażera
Strona 1 z 1
Najlepiej wyjąć fotel razem z prowadnicami. Wtedy masz łatwy dostęp do wszystkiego.
Wystarczy odkręcić 4 śruby mocujące "łapy" do podłogi i gotowe.
Wtyczki się łatwo rozpinają – przyjrzyj im się po odkręceniu fotela od podłogi i zobaczysz że to proste
Wystarczy odkręcić 4 śruby mocujące "łapy" do podłogi i gotowe.
Wtyczki się łatwo rozpinają – przyjrzyj im się po odkręceniu fotela od podłogi i zobaczysz że to proste
a czy ktoś ma radę na "wyriobiony" fotel kierowcy ? Podobno nie jest on skręcony śrubkami i nie jest to taka prosta sprawa tzn. trzebaby rozbierać fotel i jakoś "przetaczać" te elementy scalające (taką informację podał mi pomocnik Pana Mariusza z mazvatechu). Ktoś probował takiej operacji reperowania fotela ?
... owoc żywota Twojego je ZUS
Strona 1 z 1