Odblokowanie oryginalnej nawigacji

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Lazir » 30 wrz 2012, 12:49

Przeglądając możliwe opcje zrobienia z fabrycznej nawigacji czegoś pożytecznego natknąłem się na taki temat:

LINK (wszystko po angielsku)

Sprawdziłem u siebie kody do ukrytego menu i potwierdzam, że oba menu działają. Mogę zrobić fotki. Wiem, że ludzie z tego forum zajmowali się hakowaniem tego i temat stoi. Jestem za tym, żeby to odkopać i wyciągnąć co się da z tej jednostki.

Kod: Zaznacz cały
Ukryte menu numer 1

1. Włóż kluczyk w pozycję ACC.
2. Nacisnij przycisk menu na pilocie.
3. Wejdź w "Navigation Set Up".
4. Wejdź w Calibration
5. Wejdź w "Map Version"
6. Naciśnij na pilocie 2x "w górę" i 2x "w doł".

Ukryte menu numer 2

1. Wyciągnij kluczyk ze stacyjki
2. Włóż kluczyk w pozycję ACC.
3. Poczekaj aż na ekranie pojawi się przycisk "Agree".
4. Naciśnij i trzymaj przycisk "RET" na pilocie od nawigacji.
5. Włącz i wyłącz 3x światła pozycyjne.
6. Puść przycisk "RET"

Są tam opcje dotyczące kamery cofania i podobno odtwarzanie filmów DVD ale nie wiem dokładnie o co chodzi. Na angielskim forum są schematy nawigacji.

Moja jednostka to Denso poliftowa. Poprzednie o ile dobrze zrozumiałem to Panasonic.
Forumowicz

Od: 11 maja 2008, 03:11
Auto: Mazda6 2.3 TOP SPORT 2006

Postprzez dobrzyn22 » 1 paź 2012, 08:56

gdzieś był wątek, gdzie ktoś próbował odblokowywać fabryczną nawigację...kojarzę, że wklejał tam jakieś kody, logi i inne tego typu rzeczy, ale temat ucichł, a teraz nie mogę go za bardzo znaleźć...jak ktoś wie który to ,to wklejcie linka i odpowiednio je połączę <spoko>
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez Lazir » 1 paź 2012, 18:14

Jest ktoś kto przetestował? Można cokolwiek zdziałać w tym menu czy to tylko testy i diagnostyka?

Montował ktoś już pod fabryczną instalacje kamerę cofania? Jeśli dobrze wszystko czytam mapy można przerzucić z Land Rovera tak?

Ciekawi mnie gdzie jest wrzucone oprogramowanie? Ludzie piszą, że w liftbacku jest w bagażniku gdzieś ale ja tego nie widzę u mnie.
Forumowicz

Od: 11 maja 2008, 03:11
Auto: Mazda6 2.3 TOP SPORT 2006

Postprzez paweledi655 » 7 paź 2012, 13:53

Jeszcze nikt nie shakował tej nawigacji densowej :) japończyki specjalnie zrobili takie cudo by się nie pozabijać podczas jazdy

szukaj postu viewtopic.php?f=28&t=40560&p=1564793#p1564793
masz trochę do poczytania nie wszystko jest o navi ale dużo tam dodałem i krzych też i inni :)
Początkujący

Od: 18 wrz 2012, 23:43