Gorące nadkole
Strona 1 z 1
Mam dosc nietypowy problem z moja "6". Wrzucilem to w internet, ale nic takiego nie znalazlem. Zauwazylem, ze po dluzszej podrozy nagrzewa mi sie prawe nadkole, jest bardzo gorace. poczawszy od lampy, czesc maski oraz obszar tuz na kolem. Z drugiej strony tego nie ma. Nikt ze znajomyzch nie ma podobnego problemu z zadnym z innych aut...
-
mazdowicz
powininem to napisac na poczatku, ale zarowno felga jak i tarcze hamulcowe nie sa rozgrzane, powiedzailbym normalna temperatura.
-
mazdowicz
w Twoim przypadku, podłogę bagażnika pewnie nagrzewa gorący tłumik będący pod spodem.
w a u autora wątku ? nie wiem może chłodnica ? klimatyzacja chłodząc wnętrze auta- generuje wielką temperaturę pod maską – nie wiem jak w autach, ale w zwykłych klimach temp sięga spokojnie 80-90C..
w a u autora wątku ? nie wiem może chłodnica ? klimatyzacja chłodząc wnętrze auta- generuje wielką temperaturę pod maską – nie wiem jak w autach, ale w zwykłych klimach temp sięga spokojnie 80-90C..
- Od: 13 kwi 2011, 10:12
- Auto: ford cmax
maarec napisał(a):w Twoim przypadku, podłogę bagażnika pewnie nagrzewa gorący tłumik będący pod spodem..
Dokładnie tak jest. sam dziś to zobaczyłem;) do tego zauważyłem że jeden z uchwytów trzymających tłumik jest zerwany... Ale to zadanie na dzisiejsze po południe weekend i można coś posprzątać w aucie i zreperować;)
- Od: 16 cze 2012, 09:15
- Auto: Mazda 6
1.8 TS
2003r
Strona 1 z 1