Jako, że nie kupiłem jeszcze halogenów w zderzak, a mam w reflektorach to postanowiłem je podłączyć.
M6 wersja USA jest wyposażona w instalację elektryczną pod halogeny przednie w zderzakach. Ja z niej skorzystałem dokładając halogeny w lampy.
Zakładając manetkę od przedlifta umożliwiającą podłączenie światła przeciwmgielnego tylnego (z oznaczeniami takimi jak na zdjęciu poniżej) od razu działa nam instalacja fabryczn na halogeny przednie.
Żeby to wszystko podłączyć wystarczy dołożyć pin 7 do kostki reflektorów (zdjęcie poniżej)
Przewody ciągniemy do naszej puszki bezpieczników, najlepiej aby "weszły" do puszki od dołu, tam gdzie główna wiązka z przewodami.
Następnie zdejmujemy pokrywkę puszki bezpieczników
interesuje nas ten przekaźnik który odpowiada za światła przeciwmgielne przednie:
Najpierw odłączamy tą szarą wtyczke po lewej, ponieważ inaczej nie wyjdą nam bezpieczniki. Kostka szara zostaje, a część bezpieczników włącznie z tym który nas interesuje wychodzi do góry na tyle aby dostać się do tego który nas interesuje.
A dokładniej interesuje nas jeden przewód do którego musimy podłączyć nasze nowe przewody zasilające halogeny w reflektorach.
To ten niebieski z paskiem. Ale dla pewności sprawdźcie jeszcze bo już wiem że kolory kabli nie zawsze są takie same. Zwarcia nie da się zrobić bo na lampe i tak ma iść +12V wiec jak traficie na mase to się poprostu nie zaświeci.
Pozostaje nam wszystko poskładać i cieszyć się halogenami w lampach.
Montaż światła przeciwmgielnego przedniego w lampie w M6 wersja USA
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1