Wymiana foteli
Chodzi chyba o to, że te fotele nie mają maty obecności pasażera, więc albo będziesz musiał rozbierać swoje fotele i wstawiać matę lub kupić emulator i sprawa z głowy 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Nie wiem czy u mnie jest tak samo jak w europejskiej wersji ale ja miałem jeszcze coś takiego jak WEIGHT SENSOR Nr cześći GN3A67SW0.
To jest zamontowane w dodatkowych szynach fotela i teraz po zamontowaniu fotele od MPS-a mam go o jakieś 5cm niżej.
Na dodatek fotele pasażera z MPS-a nie ma czujnika od zapięcia pasów ale bez problemu można przełożyć z ori fotela.
Grzanie foteli bez problemu idzie ogarnąć, ale jednak nic nie pasuje na kostki i trzeba przerabiać po swojemu.
- Od: 11 lut 2014, 00:14
- Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r.
Hejka,
widziałem że ktoś zastanawiał się nad montażem foteli z RX8 do M6 a ja właśnie chciałbym to zrobić..
Dużo łatwiej jest dostac te fotele niż z 3 BK MPS czy Evo X.
Któs wie coś więcej na ten temat oprócz tego żeby szukać z wersji EUR.
P.S.
Jak wymienię fotele na inne będę miał na sprzedaż swoje z Speed6 ( czarna skóra z elektryka kierowcy)
widziałem że ktoś zastanawiał się nad montażem foteli z RX8 do M6 a ja właśnie chciałbym to zrobić..
Dużo łatwiej jest dostac te fotele niż z 3 BK MPS czy Evo X.
Któs wie coś więcej na ten temat oprócz tego żeby szukać z wersji EUR.
P.S.
Jak wymienię fotele na inne będę miał na sprzedaż swoje z Speed6 ( czarna skóra z elektryka kierowcy)
Witam. Mam zamiar doinwestować moją mazdę 6 GG 2002r., w siedzenia skórzane
Znalazłem cały komplet w bardzo dobrej cenie http://olx.pl/oferta/mazda-6-kombi-skor ... af58a76bf3 , lecz mam pare pytań przed kupnem :
1. Fotel kierowcy jest elektryczny, ja u siebie nie posiadam elektrycznych foteli.. Czy potrzebne bedzie ciagniecie specjalnych kabli oraz zakup sterownika do fotela ?
2. Czy jest różnica pomiędzy sedanem hatch., czy kombi ?
3. Oraz ogólnie ciekawi mnie wasza opinia co do siedzeń skórzanych w Mazdach
Pozdrawiam
1. Fotel kierowcy jest elektryczny, ja u siebie nie posiadam elektrycznych foteli.. Czy potrzebne bedzie ciagniecie specjalnych kabli oraz zakup sterownika do fotela ?
2. Czy jest różnica pomiędzy sedanem hatch., czy kombi ?
3. Oraz ogólnie ciekawi mnie wasza opinia co do siedzeń skórzanych w Mazdach
Pozdrawiam

Hej.Przedstawione fotele a raczej tylna kanapa jest od hb lub kombi i nie będzie pasować do sedana.
Jeśli chodzi o fotele to nie będzie żadnego problemu.Podpinasz kostki i wszystko będzie ok.
Jako że to skóra to pewnie będzie podgrzewana więc wymień sobie też podłokietnik z tunelem na taki z przełącznikami do podgrzewania.Zimą super gadżet w mroźne poranki i dni.Co do podgrzewania foteli to częstą przypadłością jest przepalona mata i to najczęściej kierowcy więc się dopytaj u sprzedającego ale z racji tego ze kanapa nie będzie pasowała to pewnie zakup nie wchodzi w grę.
Poniżej aukcja z zestawem do sedana.Porównaj sobie jak wygląda tylna kanapa.Niestety to anglik i fotel kierowcy nie ma sterowania elektrycznego.
http://allegro.pl/fotele-kanapa-komplet ... 26321.html
Jeśli chodzi o fotele to nie będzie żadnego problemu.Podpinasz kostki i wszystko będzie ok.
Jako że to skóra to pewnie będzie podgrzewana więc wymień sobie też podłokietnik z tunelem na taki z przełącznikami do podgrzewania.Zimą super gadżet w mroźne poranki i dni.Co do podgrzewania foteli to częstą przypadłością jest przepalona mata i to najczęściej kierowcy więc się dopytaj u sprzedającego ale z racji tego ze kanapa nie będzie pasowała to pewnie zakup nie wchodzi w grę.
Poniżej aukcja z zestawem do sedana.Porównaj sobie jak wygląda tylna kanapa.Niestety to anglik i fotel kierowcy nie ma sterowania elektrycznego.

Cieżka sprawa z znalezieniem ładnego kompletu skórzanych foteli do sedana, jak już się znajdzie coś ładnego to znowu anglik...
Pomyślałem hmm, może by tak zaryzykować i zakupić pseudo skórzane pokrowce,
http://www.autopokrowce.com/aukcja/pokr ... zda_6_karo
Np. na tej stronie, całkiem ciekawie i ładnie to wszystko się komponuje, akurat w tym sklepie pokrowce są droższe nie wiem może lepsza jakość ? Mieliście może z czymś takim do czynienia ? Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat ?
Pomyślałem hmm, może by tak zaryzykować i zakupić pseudo skórzane pokrowce,
http://www.autopokrowce.com/aukcja/pokr ... zda_6_karo
Np. na tej stronie, całkiem ciekawie i ładnie to wszystko się komponuje, akurat w tym sklepie pokrowce są droższe nie wiem może lepsza jakość ? Mieliście może z czymś takim do czynienia ? Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat ?
Witam.Mam pytanie..Wstawiam do swojej mazdy 1.8 2004 r fotele elektryczne,wczesniej byly manualne.Mechanik mowi ze wszystko da rade zrobic tylko musze kupic jeszcze jakis sterownik do tych foteli...kupilem juz komplet z silniczkami,ale tego sterownika czy modulu nigdzie nie moge znalezc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
jenyyy
Głupoty gada Twój "mechanik"
Wystarczy wpiąć nowe fotele w kostki które juz masz i wszystko będzie chasać w 100%.Niczego więcej nie potrzebujesz.
Wystarczy wpiąć nowe fotele w kostki które juz masz i wszystko będzie chasać w 100%.Niczego więcej nie potrzebujesz.
jenyyy napisał(a):Witam.Mam pytanie..Wstawiam do swojej mazdy 1.8 2004 r fotele elektryczne,wczesniej byly manualne.Mechanik mowi ze wszystko da rade zrobic tylko musze kupic jeszcze jakis sterownik do tych foteli...kupilem juz komplet z silniczkami,ale tego sterownika czy modulu nigdzie nie moge znalezc.
Pozdrawiam
Określ się dokładnie jakie fotele zakładasz to auta, przedliftowe czy poliftowe, to może coś pomogę. Nic nie musisz dokupować wystarczy, że podłączysz lub przerobisz kostki i będzie działać wszystko bez problemu
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Kupilem fotele poliftowe skora z pelna elektryka grzane.Generalnie dosc powazny remont,Nowy lakier,zabezpieczone podwozie,remont silnika,wymieniony caly srodek na bose,wstawiona navka-szukam tez plyty do navi -skandynawi..tylko ostatni problem z fotelami zostal i jutro jeszcze chlodnice klimy musze dokupic.
-
jenyyy
Na samym dole strony nadwozie gg/ gy masz dodaną fotorelację przemnie jak zamontować fotele od Mps do przedlifta, także u Ciebie będzie bardzo podobnie:–) i nic dokupywać nie musisz 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Tak ,robiło to wiele osób. Nie ma z tym żadnego problemy i wszystko będzie działało ,łącznie z ich podgrzewaniem. Musisz tylko dołożyć przyciski od podgrzewania lub wymienić podłokietnik na taki z nimi.
Pytanie taktyczne, już wiem, że fotel kierowcy wystarczy przełożyć, ale ja mam również do przełożenia el. fotel z angola na prawą stronę.
Czy ktoś już próbował? Czy i co trzeba przekombinować???
Pozdrawiam.
[edit] – drugie pytanie – po czym poznać czy fotel posiada matę grzewczą przed zamontowaniem go?
Czy ktoś już próbował? Czy i co trzeba przekombinować???
Pozdrawiam.
[edit] – drugie pytanie – po czym poznać czy fotel posiada matę grzewczą przed zamontowaniem go?
Ad1 nie będzie problemu żadnego.Wszystko będzie pasowało bez przeróbek,ale nie będzie podgrzewany.Angole nie miały chyba podgrzewanych stołków w gg/gy
Czyli kabelki prawego fotela powinny być PnP?
Wiem, że Angole nie mieli grzanych zadków i ten fotel nie ma matę grzewczą przełożę z oryginalnego fotela.
Kwestia jest taka, że fotel kierowcy dokupiłem EU i tutaj nie wiem, czy miał grzanie, czy nie. Pragnąłbym uniknąć niepotrzebnego striptizu fotela.
Wiem, że Angole nie mieli grzanych zadków i ten fotel nie ma matę grzewczą przełożę z oryginalnego fotela.
Kwestia jest taka, że fotel kierowcy dokupiłem EU i tutaj nie wiem, czy miał grzanie, czy nie. Pragnąłbym uniknąć niepotrzebnego striptizu fotela.