Więc tak Wybrałem Noxudol bo był........ drogi

a tak na serio to nie tylko kit na blachę ale i środek o strukturze tiksotropowej, chemicznie stabilizowanej, zawierającym masy bitumiczne, woski, inhibitory korozji oraz rozpuszczalniki.
900 1L kosztuje ok. 35zł – warstwa wg. katalogu 150-350 μm
1600 1L kosztuje 41zł – warstwa wg. katalogu 1.0 – 2.5 mm
Autoplastone 1L ok 31zł – warstwa wg. katalogu 3.0 – 6.0 mm
dodatkowo PRODUKTY Noxudol STOSOWANE SĄ PRZEZ FIRMY VOLVO I SAAB PODCZAS PROCESU PRODUKCYJNEGO oraz popytałem mają podpisane ASO volvo umowy i wskazania w procesach naprawczych/technologii napraw po wypadkach. Co do jakości więc nie mam wątpliwości.
Jednak nawet najlepszy środek odpadnie jeśli będzie źle przygotowana blacha. Ktoś mówił że konserwacja będzie kosztowac około 1000zł. Nie wiem jak to możliwe skoro robię to sam a juz wydałem 600zł na materiały, a to jeszcze nie koniec.
Wychodzi, na to że z 900 robi się podłogę, a 1600 lub auto plastone na nadkola. (900 i 1600 mozna nakładac pistoletem do baranka, auto plastone w praktyce tylko pędzlem, chyba że mamy mega dyszę 5-6mm). "rzadszy" niż 1600, Auto plastone jest najgestszy ale Stanowi skuteczne zabezpieczenie antykorozyjne i dźwiękochłonne.
Autoplastone polecam jeśli ktoś zamienia nadkola filcowe na plastikowe i boi się wzrostu hałasu.
Noxudol 900 1L / 4 sztuki / 140zł
Noxudol Autoplastone 1L / 2 sztuki / 70zł
Noxudol 700/750 1L (profile zamknięte) 2 sztuki / 80zł
Fertan najlepszy odrdzewiacz 1L / 120zł
lakier Epoksydowy Novol 360 0,8L+0,8L (lakier+utwardzacz) / 2 komplety 130zł
tasmy malarskie, papierowe, pędzle, papiery ścierne, szczotki, pędzle, rozpuszczalniki 50zł
zmywacz silikonowy Novol 780 Silicone Remover 2L 30zł
pistolet UBS do nakładania wosków (z wężykiem) i baranków 40zł
do tego jeszcze coś wymyślę zanim zacznę robić
Dopisano 8 mar 2017, 01:16:do tego polecam zapoznać się z moimi spostrzeżeniami dot. nadkoli tylnych, ewentualnie samemu włożyć palce między rant "L" a filc i wydłubac piach
Nie bez powodu akurat one najszybciej rdzewieją. Filcowe nadkola utrzymują wodę, oraz piach pomiędzy filcem a rantem nadkola.
viewtopic.php?f=409&t=112067&start=37nowe nadkola plastikowe 2 sztuki po 33zł + wysyłka 20zł