Czy można dorobić kluczyk?(zgubiony kluczyk); Procedura programowania str.3
Witam!
Na początek wkleję treść maila, którego dostałem w odpowiedzi z od jednego nieoficjalnego dealera mazdy: "Na chwilę obecną koszt dorobienia kluczyka z pilotem zamknie sie kwotą 1950 złotych.niestety na chwile obecną w/w części są niedostepne.Cena kluczyka to koszt 480 złotych,z kodowaniem i docięciem ,pilot to koszt 1450 złotych."
Koszt w ASO wygląda podobnie. Czy wie ktoś może, gdzie mógłbym sobie dorobić kluczyk i pilota za sensowne pieniądze? Interesuje mnie najbardziej Łódź i okolice, ale jeżeli to będzie taniej to jestem w stanie pojechać gdziekolwiek. Bo za 1950 oprocz kluczyka podejrzewam ze i ciekawy weekend moglbym spędzić. Dodam, ze chodzi o mazde 3 2007 wersja amerykanska
Na początek wkleję treść maila, którego dostałem w odpowiedzi z od jednego nieoficjalnego dealera mazdy: "Na chwilę obecną koszt dorobienia kluczyka z pilotem zamknie sie kwotą 1950 złotych.niestety na chwile obecną w/w części są niedostepne.Cena kluczyka to koszt 480 złotych,z kodowaniem i docięciem ,pilot to koszt 1450 złotych."
Koszt w ASO wygląda podobnie. Czy wie ktoś może, gdzie mógłbym sobie dorobić kluczyk i pilota za sensowne pieniądze? Interesuje mnie najbardziej Łódź i okolice, ale jeżeli to będzie taniej to jestem w stanie pojechać gdziekolwiek. Bo za 1950 oprocz kluczyka podejrzewam ze i ciekawy weekend moglbym spędzić. Dodam, ze chodzi o mazde 3 2007 wersja amerykanska
[url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/2170][img]http://www.motostat.pl/user_images/2170/icon5.png[/img][/url]
Auto – blaszany frak
O klimatyzacji budynków wiem wszystko:)
Auto – blaszany frak
O klimatyzacji budynków wiem wszystko:)
- Od: 2 gru 2008, 22:03
- Auto: M3 '08 LF
BieniO napisał(a):Cena kluczyka to koszt 480 złotych,z kodowaniem i docięciem
tutaj nie ma cudów – raczej poniżej 350 zł nie zejdziesz (kluczyk kupiony w ASO, sam dajesz do nacięcia + kodowanie też przez ASO).
Co do pilota – nie wiem.
Mi gostek do 6 dorobił za 280 zł. a zajeło mu to może z minute. Kod zeskanował z orginalnego kluczyka, najpierw chciał 200zł. ale po wsadzeniu w skener stwierdził że imo ma jakieś lepsze zabezpieczenia i będzie kosztował 280zł. Madzia odpala na tym kluczyku bez problemu.
- Od: 25 cze 2006, 10:26
- Auto: Mazda 6 2.0 136KM 03r. Mazda 323f 1.8 96r.
Sebaaaaaaa7 napisał(a):Mi gostek do 6 dorobił za 280 zł
ale kluczyk nieoryginalny jak rozumiem?
Ja pisałem o oryginalnym kluczyku, a tego (surówki) za mniej jak 200zł nie dostaniesz raczej.
ale kluczyk nieoryginalny jak rozumiem?
zgadza się – nieorginalny.
zgadza się – nieorginalny.
magic123 napisał(a):w wielkiej brytanii dorobienie w serwisie to koszt okolo 200 funtow
SERWIS MAZDA W SWINDON UK. DORABIALEM W SIERPNIU 2008 KOSZT 74 FUNIA 210 CHCIELI ZA PILOTA ALE ZREZYGNOWALEM.
murzyn napisał:
Sebaaaaa7 gdzie sobie dorabiałeś ten kluczyk?
W Grodzisku Mazowieckim jest normalny punkt przy trasie Żyrardów-Warszawa, który trudni się dorabianiem wszelkiego rodzaju kluczy zaczynając od kluczy do mieszkania a kończąc na kluczykach samochodowych. Podejrzewam że w innych miastach też coś takiego jest i bez probremu dorobią.
Sebaaaaa7 gdzie sobie dorabiałeś ten kluczyk?
W Grodzisku Mazowieckim jest normalny punkt przy trasie Żyrardów-Warszawa, który trudni się dorabianiem wszelkiego rodzaju kluczy zaczynając od kluczy do mieszkania a kończąc na kluczykach samochodowych. Podejrzewam że w innych miastach też coś takiego jest i bez probremu dorobią.
Jeśli chodzi o Mazda 6 to w Łomiankach (okolice Warszawy) na ul. Warszawskiej jest zakład ślusarki, który za 180 zł (w grudniu zeszłego roku) może dorobić kluczyk i zaprogramować. Mówię tu o nieoryginalnym.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Spanian
Znalezione nie sprawdzone ale wydaje mi sie że takiego czegoś na forum brak , jezeli robisz to robisz na wlasne ryzyko
Programming Instructions:
1. Using key 1, turn the ignition to ON position and observe illumination of the security light.
2. After the security light turns off (about 3 secs), then turn the key to the LOCK position within 4 secs and remove it.
3. Repeat steps 1 and 2 with key 2.
4. Repeat steps 1 and 2 with key 3 (key to be programmed)
5. If the security light stops blinking after 3 secs after being on the ON position; it works
Programming Instructions:
1. Using key 1, turn the ignition to ON position and observe illumination of the security light.
2. After the security light turns off (about 3 secs), then turn the key to the LOCK position within 4 secs and remove it.
3. Repeat steps 1 and 2 with key 2.
4. Repeat steps 1 and 2 with key 3 (key to be programmed)
5. If the security light stops blinking after 3 secs after being on the ON position; it works
- Od: 3 cze 2009, 21:10
Nic nowego od zawsze tak było
w wolnym tłumaczeniu brzmi to tak:
wkładasz pierwszy kluczyk do stacyjki przekręcasz go do momentu aby zapaliły się kontrolki
i czekasz kilka sekund
z drugim kluczykiem robisz tak samo
potem robisz to samo z nowym kluczykiem
i po czarach
a programowanie pilota jest równie proste
UWAGA czary nie działają z jednym kluczykiem UWAGA
w wolnym tłumaczeniu brzmi to tak:
wkładasz pierwszy kluczyk do stacyjki przekręcasz go do momentu aby zapaliły się kontrolki
i czekasz kilka sekund
z drugim kluczykiem robisz tak samo
potem robisz to samo z nowym kluczykiem
i po czarach
a programowanie pilota jest równie proste
UWAGA czary nie działają z jednym kluczykiem UWAGA
MAZDA 3 Mazda 6 CZĘŚCI TEL 790 370 150
Do ktorego modelu masz te procedurę ?
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
W mazdach po 2002 roku bez IDS,a nie zaprogramujesz kluczyka , w/w procedura odnosi sie do starszych modeli ( i tez nie do konca dobrze to jest opisane )paweledi napisał(a):6 ktory rok az tak sie nie wczytywalem
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Kolego Jaksa w tym co piszesz jest tylko część prawdy
do mazdy po 2002 r nie da się doprogramować kluczyka samodzielnie mając tylko jeden kluczyk oryginalny
natomiast mając dwa kluczyki oryginalne można do jednego sterownika tzw " komputera"
doprogramować do 8 kluczyków
PS. sprawdzałem osobiście
PS2. pilotów do centralnego zamka można zaprogramować 3 do jednej centralki
temat uważam za zamknięty
do mazdy po 2002 r nie da się doprogramować kluczyka samodzielnie mając tylko jeden kluczyk oryginalny
natomiast mając dwa kluczyki oryginalne można do jednego sterownika tzw " komputera"
doprogramować do 8 kluczyków
PS. sprawdzałem osobiście
PS2. pilotów do centralnego zamka można zaprogramować 3 do jednej centralki
temat uważam za zamknięty
MAZDA 3 Mazda 6 CZĘŚCI TEL 790 370 150
- Od: 3 cze 2009, 21:10