Płyta z mapą Polski do nawigacji – czy jest?
Myślałem, że każdy Xcarlink jest taki sam.
Mój wygląda tak:

Jest w nim port USB, SD i port do kabelka z Jackiem stereo, do którego można podłączyć moduł Bluetooth, który robi z Xcarlinka zestaw głośnomówiący i port dla przesyłania muzyki z np. telefonu.

Mój wygląda tak:

Jest w nim port USB, SD i port do kabelka z Jackiem stereo, do którego można podłączyć moduł Bluetooth, który robi z Xcarlinka zestaw głośnomówiący i port dla przesyłania muzyki z np. telefonu.

Nigdy nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, później załatwi doświadczeniem.
- Od: 2 mar 2012, 03:34
- Auto: Mazda 6 GY, 2.0 Diesel, 2003
Genialny pomysł z pilotem. chodź dalej nie wiem jak to podłączyłeś
czyli cała operacja wyglądała identycznie jak u mnie tylko ja wyciągnąłem 3 kable do schowka
1. od on/off
2. reset
3. ładownia pod ładowarką usb
Teraz czas kupić tablet i działać bo mój lark padł i nie wiem co mu jest. Oryginalna przednia obudowa z LCD zmieściła się czy musiałeś skracać (tak jak ja brzeszczotem
)
1. od on/off
2. reset
3. ładownia pod ładowarką usb
Teraz czas kupić tablet i działać bo mój lark padł i nie wiem co mu jest. Oryginalna przednia obudowa z LCD zmieściła się czy musiałeś skracać (tak jak ja brzeszczotem
-
Konrad1986
Konrad1986 napisał(a):Genialny pomysł z pilotem. chodź dalej nie wiem jak to podłączyłeś
Na poprzednich zdjęciach widać podlutowane przewody do przycisków tabletu, a poniżej zdjęcie płytki oryginalnego pilota z przeciętymi ścieżkami.

Drugie końce przewodów przylutowałem do przycisków pilota.

Ścieżki przeciąłem, żeby elektronika pilota nie przeszkadzała w działaniu przycisków. Filozofii żadnej tu nie ma, proste i łatwe do zrobienia. Użyłem trochę nieprofesjonalnych przewodów, pewnie widać, że to przewód sieciowy, a do tego typu połączeń najlepiej nadaje się Kynar, ale niestety nie miałem ani centymetra pod ręką.
Na obudowie tabletu miałem przycisk on/off , back i home. Z przycisków pilota wykorzystałem:
VOICE – on/off
RET – back
MENU – home.
Chciałem jeszcze powalczyć, żeby zostawić oryginalne podświetlanie przycisków, ale za dużo z tym zabawy, poza tym w miejscu gdzie jest styk do ładowania akumulatorków wyprowadziłem przewody.
Konrad1986 napisał(a):Oryginalna przednia obudowa z LCD zmieściła się czy musiałeś skracać (tak jak ja brzeszczotem)
Weszła cała, zostało jeszcze miejsce. Jak będę się bawił z wyświetlaczem radia, zrobię fotki jak to wygląda.
P.S.
Administracji dziękuję za dodanie przycisku kasowania posta.
Nigdy nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, później załatwi doświadczeniem.
- Od: 2 mar 2012, 03:34
- Auto: Mazda 6 GY, 2.0 Diesel, 2003
Piątka z nawigacją i podobno fabryczną mapą Polski 
-->
http://allegro.pl/mazda-5-bezwypadkowy1 ... 84360.html
Jest możliwość przekopiowania takiej płyty?

-->

Jest możliwość przekopiowania takiej płyty?
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):to jest temat Mazdy6, nie 5.
No i co z tego? "Nasze" nawigacje różnią się jakoś oprogramowaniem?
matthies napisał(a):poczytaj sobie ten temat: viewtopic.php?f=28&t=155099
Po co? Nie mam ochoty przerabiać swojej Navi.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
mogą się różnić. To że wyglądają podobnie, nie znaczy że flaki są takie same.
Temat zapodałem, bo jeśli to seria, to na pewno się różnią, a równie dobrze może to być nie seria, tylko dobrze zamontowana. Wszędzie mówią, że map nie ma, więc jeśli ten typek ma, to coś musi być gliglane i tyle.
Temat zapodałem, bo jeśli to seria, to na pewno się różnią, a równie dobrze może to być nie seria, tylko dobrze zamontowana. Wszędzie mówią, że map nie ma, więc jeśli ten typek ma, to coś musi być gliglane i tyle.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04