Światła do jazdy dziennej.
Szukaj soczewek H3 Bosch'a. Pytaj również sprzedawców ogólnie oferujących części do Mazdy 6. Zostają jeszcze szroty.
Michu79 napisał(a):Witam wszystkich
Czy może ktoś mnie nakierować na takie zaślepki w zderzaku jak ma kolega Kozub?
zobacz Fox Rzeszów
http://www.fox.rzeszow.pl/
Znam tę stronkę... ale dzięki za info. Nie znalazłem tu kratek pod halogen dla polifta... ale może i lepiej skoro dla wersji przed liftem kosztuje tu 999 zł
. Tak drogi montaż DRL mija się chyba z celem.
Ostatnio edytowano 25 sie 2014, 08:53 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
No na aliexpress wyszperałem takie o:
http://www.aliexpress.com/item/HOT-Free ... 87100.html?
wyglądają fajnie... wygląda na poliftową wersję ale poczekam jeszcze chwilę, może ktoś znajdzie jeszcze coś innego...
Pozdrawiam
http://www.aliexpress.com/item/HOT-Free ... 87100.html?
wyglądają fajnie... wygląda na poliftową wersję ale poczekam jeszcze chwilę, może ktoś znajdzie jeszcze coś innego...
Pozdrawiam
Szukając na alledrogo motywacji do założenia świateł dziennych natknąłem się na takie coś:
http://www.allegro.pl/swiatla-dzienne-j-jazdy-led-rl-ringi-jako-pozycja-i4504991264.html
Co o tym sądzicie? Myślałem żeby wsadzić to w miejsce przeciwmgłowych w klosz (nie wiem czy wymiary się zgodzą) albo w miejsce halogenów na zderzaku

Co o tym sądzicie? Myślałem żeby wsadzić to w miejsce przeciwmgłowych w klosz (nie wiem czy wymiary się zgodzą) albo w miejsce halogenów na zderzaku
- Od: 12 cze 2014, 21:34
- Auto: Mazda 6 2.0 GG 2002 benzyniak
No way w sensie że wymiary się nie zgadzają, czy że się potopią? Nie żeby mi na tym konkretnie zależało, ale efekt mógłby być albo mega ciekawy albo mega wiochowaty
Tak btw, czy jest opłacalnym wywalenie dwóch stówek na dzienne?
Tak btw, czy jest opłacalnym wywalenie dwóch stówek na dzienne?
Dla mnie większość świateł ledowych to mega wiocha – takie światełka choinkowe o różnych kształtach, zależnych od fantazji producenta. Piszę nie tylko o tych z allegro, ale także oryginalnych, fabrycznych.
Nie dalej jak dzisiaj widziałem w BMW ledowe ringi, pięć ledów na całym obwodzie – katastrofa.
Dopiero najnowsze modele mają światła ledowe świecące nie punktowo, ale w sposób ciągły.
Nie wiem jaka to technologia, światłowody czy jakieś rozpraszacze światła, ale wygląda to dużo lepiej i bardziej naturalnie – coś jak pogięte świetlówki.
Nie dalej jak dzisiaj widziałem w BMW ledowe ringi, pięć ledów na całym obwodzie – katastrofa.
Dopiero najnowsze modele mają światła ledowe świecące nie punktowo, ale w sposób ciągły.
Nie wiem jaka to technologia, światłowody czy jakieś rozpraszacze światła, ale wygląda to dużo lepiej i bardziej naturalnie – coś jak pogięte świetlówki.
Wiesz, kwestia gustu. Co nie zmienia faktu zakładanie ringów do E34 to wiocha (widziane wczoraj na ulicach Krakowa). Ale większą wiochą jest założenie dziennych za 10zł z auchan i jazda po kilku dniach z wypaloną jedną lampą
Dlatego zastanawiam się czy opłaca się kupić (niby) porządne ledy za 200zł i włożyć je w zderzak tak, aby nie zeszpecić przodu, czy podarować sobie już i jeździć na dziennych
Dlatego zastanawiam się czy opłaca się kupić (niby) porządne ledy za 200zł i włożyć je w zderzak tak, aby nie zeszpecić przodu, czy podarować sobie już i jeździć na dziennych
Czy się opłaca czy nie to zależy od tego jak długo masz zamiar jeździć tym autem. Żarniki ksenonów nie są już dziś takie drogie jak kilka lat temu – jest masa zamienników itp.
Jeśli zamierzasz zamontować okrągłe DRL w zderzaku i nie spitolisz roboty to nie powinno to popsuć wyglkądu auta – w końcu wszystkie światła w M6 są okrągłe
Ale jak ktoś wspomniał wcześniej DRL to rzecz gustu...
Mój gust podpowiada żeby zamontować okrągłe w kratki halogenów w zderzaku – ale kombinuje żeby to wyglądało OK i żeby majątku nie wydać... cięcie, gięcie, klejenie i malowanie zderzaków czy kratek raczej sobie odpuszczam na starcie.....
Jeśli zamierzasz zamontować okrągłe DRL w zderzaku i nie spitolisz roboty to nie powinno to popsuć wyglkądu auta – w końcu wszystkie światła w M6 są okrągłe
Ale jak ktoś wspomniał wcześniej DRL to rzecz gustu...
Mój gust podpowiada żeby zamontować okrągłe w kratki halogenów w zderzaku – ale kombinuje żeby to wyglądało OK i żeby majątku nie wydać... cięcie, gięcie, klejenie i malowanie zderzaków czy kratek raczej sobie odpuszczam na starcie.....
Michu79 napisał(a):Czy się opłaca czy nie to zależy od tego jak długo masz zamiar jeździć tym autem
Długo... oby
Żarniki ksenonów nie są już dziś takie drogie jak kilka lat temu
Nie mam zamontowanych ksenonów, nie widzę też większej potrzeby/sensu ich montowania. Nie zmienia to faktu, że pobór mocy byłby zdecydowanie mniejszy.
Orientujecie się czy + zasilania na postojówki,idzie przez przekaznik?Jak tak to który? W lewej lampie zginął mi +.
A orientuje się ktoś jaki zestaw jest najlepszy??
Pod względem trwałości (jakiś gotowy do montażu) podobno kable w gotowych zestawach są bardzo słabej jakości a światła nie są zbyt trwałe a szukam czegoś dobrej jakości i kompletnego by gasło po włączeniu postojowych.
Pod względem trwałości (jakiś gotowy do montażu) podobno kable w gotowych zestawach są bardzo słabej jakości a światła nie są zbyt trwałe a szukam czegoś dobrej jakości i kompletnego by gasło po włączeniu postojowych.
- Od: 13 lip 2014, 15:45
- Auto: mazda 6 2.0 PB 2006r
jeśli chodzi o ledy, to mogę polecić z czystym sumieniem DRL takie jak te:
http://www.carpartslights.com/images/day-smd.jpg
świecą jasno, bezawaryjne od kilku lat
http://www.carpartslights.com/images/day-smd.jpg
świecą jasno, bezawaryjne od kilku lat