Różne problemy z radiem w M6.
przerwa 2 sec ? Jak to ustawić , ja wrzucam same pojedyncze kawałki żadnych setów – oczywiscie audio cd
- Od: 16 wrz 2007, 21:14
- Auto: Mazda 6 GG 2003r. benz. 2.0
Otóż mam problem z odtwarzaniem nagrywanych płyt, płyty oryginalne działają bez problemu, więc wątpie żeby była to wina lasera. Dodam, że próbowałem nagrywać różne płyty, różnymi programami i różnymi prędkościami
Witam możesz jeszcze spróbować płyt specjalnie przeznaczonych do muzyki one powinny mieć warstwę płyty o kolorze złotym wtedy starsze czytniki sobie z tym radziły .
np takie

albo takie

matthies napisał(a):weź sobie lepiej cyfrową zmieniarkę zaaplikuj
A czy w Maździe jest możliwość podłączenia emulatora zmieniarki ? Bo mój kolega ma coś takiego w Audi i nagrywa piosenki na pendrive
cytując adasia miałczyńskiego, dzizys kur*a japie****lę, trochę inwencji do użycia szukajki 
trzymaj --> viewtopic.php?f=28&t=25812
trzymaj --> viewtopic.php?f=28&t=25812
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
kris_zabrze napisał(a):matthies napisał(a):weź sobie lepiej cyfrową zmieniarkę zaaplikuj
A czy w Maździe jest możliwość podłączenia emulatora zmieniarki ? Bo mój kolega ma coś takiego w Audi i nagrywa piosenki na pendrive
Tak jest możliwość i tak się składa że posiadam taką zmieniarkę Xcarlink USB i karty SD . używałem rok teraz zmieniłem radio na inne i mogę zmieniarkę sprzedać tanio . jak coś to info na PW .
Witam. Mam problem z radiem przestało grać .Mam madzie 2004 rok z sysetem bose.wczoraj wymieniłem bezpiecznik od zapalniczki i radio przestało wydobywać dzwięki. Na wyświetlaczu wszystko działa zmienia stacje a z głośników nic cisza .POMOCY
- Od: 5 kwi 2013, 23:40
- Auto: mazda6 kombi 2004rok dissel 100kw pojemność 2000
ale dlaczego tak nagle przy wymianie głupiego bezpiecznika od zapalniczki . dodam jeszcze że w cześniej przestał działać sterownik od webasto. wymieniłem bezpiecznik od zapalniczki ,zzpalniczka działa sprawdziłem bezpieczniki aby sprawdzić czy aby jakiś nie padł od sterownika ale wszystkie są dobre ,a na moje nie szczęście przestało działać radio . Jak sprawdzić co padło 
- Od: 5 kwi 2013, 23:40
- Auto: mazda6 kombi 2004rok dissel 100kw pojemność 2000
Jeśli ktoś ma ten sam problem co ja ( nie czyta nagrywanych płyt ) to rozwiązaniem jest zakup płyt audio cd z takim emblematem

Po wypaleniu płyty małą prędkością śmiga w radiu aż miło

Po wypaleniu płyty małą prędkością śmiga w radiu aż miło
Witam .mam taki problem.moje radio 6 cd bose przestało czytac płyty(po włożeniu płyty zabrzęczy coś i płyte wyrzuca na zewnątrz). Z tego co tutaj wyczytałem jest to prawdopodobnie laser ale nie jestem pewien .Przed tym problem radio na funkcji cd grało bardzo fajnie czasami nie czytało jakies plyty a i nie grala prawa strona ale to ustapiło. Madzie mam o 3 lat ten problem pojawił sie pierwszy raz.
Ja jestem z okolic RADOMIA i mam takie pytanie?? czy ktos z okolic RADOMIA to juz kiedys robil i jest w stanie mi pomoc(w sensie podjechalbym bym do niego i razem bysmy próbowali to naprawic)lub zna jakiegoś dobrego elekro mechanika z okolic radomia lub z radomia co by to zrobil.W najgorszym wypadku wyslabym radio do wrocławia do pana AIRBOBA.
Zgóry dziękuje
Ja jestem z okolic RADOMIA i mam takie pytanie?? czy ktos z okolic RADOMIA to juz kiedys robil i jest w stanie mi pomoc(w sensie podjechalbym bym do niego i razem bysmy próbowali to naprawic)lub zna jakiegoś dobrego elekro mechanika z okolic radomia lub z radomia co by to zrobil.W najgorszym wypadku wyslabym radio do wrocławia do pana AIRBOBA.
Zgóry dziękuje
- Od: 7 gru 2012, 21:03
- Auto: Mazda 6 2.0 136 km 2003
hatchback
Witam
Mam pytanie. Mam mazdę 6 przedlifta bez Bose, czy jeśli zmienię wewnętrzne osłony lusterek na te z głośniczkami to czy będą one działać? Jak zdjąłem swoją osłonę bez głośniczka to zauważyłem, że jest tam podciągnięty kabelek, tylko czy on jest podłączony do radia? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro.
Mam pytanie. Mam mazdę 6 przedlifta bez Bose, czy jeśli zmienię wewnętrzne osłony lusterek na te z głośniczkami to czy będą one działać? Jak zdjąłem swoją osłonę bez głośniczka to zauważyłem, że jest tam podciągnięty kabelek, tylko czy on jest podłączony do radia? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro.
Mi się wydaje, że raczej nie powinny zagrać, bowiem w BOSE sygnał do nich idzie przez wzmacniacz pod fotelem pasażera. Tak podpowiada zdrowy rozsądek, ale mogę się mylić. Najprościej to chyba po prostu zobaczyć czy idzie tam napięcie przy włączonym radiu, czy też nie.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Kolega grabekart nie ma bose.
Na 99% wszystko jest podłączone, przynajmniej u mnie było
Na 99% wszystko jest podłączone, przynajmniej u mnie było
Ostatnio edytowano 13 lut 2014, 20:09 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Na 100% będzie działać bo sam tak zrobiłem i grają
po prostu te kable od syków idą wprost od głośników z drzwi . i wszystko gra . śmiało montuj znacznie polepsza jakość dźwięku
. bosse i wzmacniacz nic do tego nie maja 
po prostu te kable od syków idą wprost od głośników z drzwi . i wszystko gra . śmiało montuj znacznie polepsza jakość dźwięku