przez stonoga » 1 sty 2013, 10:16
A mi nie uznali gwarancji na perforacje.Poprzedni właściciel (Niemiec) robił przeglądy-brakowało jednego po pierwszym roku i z jednym się spóźnił. Zbliżał się termin kolejnego przeglądu karoseryjnego to pojechałem do ASO. Powiedzieli że nie wiedzą czy auto nie straciło gwarancji na perforacje ale kazali zrobić teraz przegląd (120zł) i obiecali że wyślą zapytanie do Mazdy. Wcześniej takie zapytanie ja wysłałem prywatnie. Po tygodniu od zrobienia przeglądu dostałem odpowiedz na nie.
"Szanowny Panie,
Przy zakupie samochodu została wydana pierwszemu właścicielowi za poświadczeniem Książka Gwarancyjna, która przy odsprzedaży auta powinna być przekazywana kolejnym właścicielom, zgodnie z którą w przypadku przedmiotowego samochodu o numerze nadwozia VIN JMZCR19T670162326 Gwarancja na perforację blach nadwozia obowiązuje 144 miesiące licząc od daty sprzedaży detalicznej lub pierwszego użycia samochodu Mazda, w zależności od tego, która z tych dat jest wcześniejsza. Warunkiem zachowania gwarancji jest regularne, zgodnie z zapisami w instrukcji obsługi, poddawanie samochodu wymaganym przeglądom nadwozia oraz dokonywanie bezzwłocznie i na własny koszt napraw wszelkich uszkodzeń powłoki lakierniczej obniżających poziom ochrony elementów nadwozia auta, powstałych na skutek uszkodzeń mechanicznych, zaniedbania konserwacji lub czynników zewnętrznych, stwierdzone podczas przeglądu pojazdu.
Brak obowiązkowego przeglądu lub nie wykonanie zalecanej naprawy skutkuje utratą gwarancji.
Po zweryfikowaniu historii serwisowej przedmiotowego samochodu, z przykrością stwierdzamy utratę gwarancji na perforację. Utrata gwarancji jest skutkiem niedotrzymania warunków gwarancji w kwestii obowiązku wykonania corocznego przeglądu nadwozia. Obowiązek ten określa Plan przeglądów okresowych zawarty Instrukcji Obsługi samochodu.
W przedmiotowym przypadku, nie wykonano przeglądu nadwozia po pierwszym roku użytkowania samochodu. Dodatkowo po weryfikacji historii serwisowej samochodu, stwierdzamy, że opóźnione o 9 miesięcy zostało wykonanie przeglądu nadwozia po 7 roku użytkowania samochodu.
Biorąc pod uwagę powyższe, stwierdzając nieregularne wykonywanie przeglądów nadwozia w przedmiotowym samochodzie, Mazda Motor Poland potwierdza utratę gwarancji na perforację blach nadwozia."
Za pośrednictwem ASO gdzie robiłem przegląd nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi.