Montaż świateł przeciwmgielnych (przód)
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Napisane być moze ale z wygladu sa identyczne. Jesli sa to na 100% H1 to przepraszam.
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Witam panowie czy ma ktoś namiary na soczewki H3 do przeciwmgielnych do leflektora?
Przeszukałem już chyba wszystkie możliwe źródła i ręnce opadowywują
Może ktoś pomoże
Przeszukałem już chyba wszystkie możliwe źródła i ręnce opadowywują
Może ktoś pomoże

Czy te światła będą pasowały do M6 2.3 2003.r Hatchback ? oczywiście chciałbym manetkę przy kierownicy a nie ten przełącznik. Jest w aucie na to jakieś podłączenie ?
-
skorpion1985
chcialem zastosowac jako dzienne wiec tylko dorzuce przekaznik a sama manetka mi nie potrzebna chyba ze bede (a planuje kiedyś) zakladal przod od mps. Napewno w maju zerżne pomysł z yokiego i u mnie tez zawita MPS z tylu
Witam,
Posiadam mazdę 6 silnik 2.0 141km LPG. Problemem są światła przeciwmgielne przednie. Przekopałem myśle już całe forum i nie znalazłem rozpoznania problemu.
Manetka od włączania świateł przód tył jest. Przekaźnik cyka podczas przełączania świateł w tryb przeciwmglowy. Bezpiecznik rownież jest cały.
Na zegarach pojawia się symbol świateł przeciwmgłowych. W kloszu jest żarówka (sprawna), soczewka i cała instalacja. A światła nie świeca.
Posiadam mazdę 6 silnik 2.0 141km LPG. Problemem są światła przeciwmgielne przednie. Przekopałem myśle już całe forum i nie znalazłem rozpoznania problemu.
Manetka od włączania świateł przód tył jest. Przekaźnik cyka podczas przełączania świateł w tryb przeciwmglowy. Bezpiecznik rownież jest cały.
Na zegarach pojawia się symbol świateł przeciwmgłowych. W kloszu jest żarówka (sprawna), soczewka i cała instalacja. A światła nie świeca.
-
Saperxd
1. LED?
2. Miernik dłoń otwieramy maskę czarny do metalowego elementu gdzie żarówka czerwony w końcówke która wpina się w żarówke, jak nic nie pokazuje miernik dotykamy innego punktu masy (innej blaszki) jak pokażę znaczy że jest prąd. – dotyczy wer. w lampach
2. Miernik dłoń otwieramy maskę czarny do metalowego elementu gdzie żarówka czerwony w końcówke która wpina się w żarówke, jak nic nie pokazuje miernik dotykamy innego punktu masy (innej blaszki) jak pokażę znaczy że jest prąd. – dotyczy wer. w lampach
Zauważyłem że u mnie przy manetce nie ma przełącznika na przednie przeciwmgielne ale w lampach są żarówki i kabelki. Czy w takim wypadku wystarczy tylko wymienić manetkę?
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Fedu napisał(a): w lampach są żarówki i kabelki.
Jesteś pewien że masz zarówki i wszystko jest podłączone ?
Dziwne, ktoś ci lampy wymieniał.
Zresztą mniejsza z tym. Wystarczy jak manetkę wymienisz, o ile ktoś kto wszystko dobrze podłączył.
Panowie, jeśli do świateł zespolonych dołożę sobię halogeny przeciwmgielne (widzę że kabel z wtyczką do halogenów jest tylko zamiast halogenów mam zaślepki) i do tego dołożę manetkę z możliwością osobnego włączania świateł przeciwmgielnych przednich i tylnych to czy muszę jeszcze coś jeszcze dokładać? Czy jak podepnę halogeny do wtyczki i wymienie manetkę to będzie świecić?
- Od: 6 kwi 2015, 19:33
- Auto: Mazda 6
2.0 141 KM
witam
mazda 6 polift sedan 2.0 147
prblem mam tego typu ze swiatla przciwmgielne przednie nie dzialaja mi prawdopodobnie pierscien od wlaczania tych swiatel jesst wydarty pytanie jest tego typu czy ciezko to wymienic i gdzie cos takiego bym dostal ew. cala manetke.
z gory dzieki
prblem mam tego typu ze swiatla przciwmgielne przednie nie dzialaja mi prawdopodobnie pierscien od wlaczania tych swiatel jesst wydarty pytanie jest tego typu czy ciezko to wymienic i gdzie cos takiego bym dostal ew. cala manetke.
z gory dzieki
-
marcinekodmazdy
Cześć,
1. W jaki sposób powinno ustawiać się wysokość soczewek przeciwmgielnych H3 montowanych w kloszu? Chodzi o schemat postępowania, jakieś punkty odniesienia dla wiązki światła np. na ścianie itp.
2. Czy przesłona w soczewce powinna być montowana łukiem w stronę soczewki czy w stronę odbłyśnika i żarówki?
3. Czym się różnią soczewki do ruchu lewostronnego (LHD) od prawostronnego? Z tego, co widzę, to mocowanie (sprężynka żarówki jest w drugą stronę) – żarówka jest montowana normalnie lub "do góry nogami"? Pytam, bo kupiłem soczewki używane i okazuje się, że mam wersję do ruchu lewostronnego. Czy chodzi też o doświetlanie poboczy?

1. W jaki sposób powinno ustawiać się wysokość soczewek przeciwmgielnych H3 montowanych w kloszu? Chodzi o schemat postępowania, jakieś punkty odniesienia dla wiązki światła np. na ścianie itp.
2. Czy przesłona w soczewce powinna być montowana łukiem w stronę soczewki czy w stronę odbłyśnika i żarówki?
3. Czym się różnią soczewki do ruchu lewostronnego (LHD) od prawostronnego? Z tego, co widzę, to mocowanie (sprężynka żarówki jest w drugą stronę) – żarówka jest montowana normalnie lub "do góry nogami"? Pytam, bo kupiłem soczewki używane i okazuje się, że mam wersję do ruchu lewostronnego. Czy chodzi też o doświetlanie poboczy?