Wymiana foteli
hoke napisał(a):a kombi i HB to takie same komplety nie ?
tak, no prawie, bo w kombi tylne siedzenia od strony bagaznika, maja uchwyty do rolety...ale po za ty pasuja w 100%...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
A czy by pasowały fotele z RX8 do M6...? Oczywiście przednie fotele... Wiem ze będzie problem być może z podłączeniem kostki, ale czy "sanki" by pasowały.. Mam na myśli czy sam fotel wejdzie na szerokość.. a resztę można już metoda prób i błędów podłączać...Bo fotele z RX8 wyglądają super, zapewne są wygodne itp.
Pozdro600
Pozdro600
Dyzioo
Witam
Chcę wymienić fotele niestety ciężko spotkać wersję europejską przeważnie same wersje angielskie.Sprzedający twierdzą że można je przerobić będą pasować każdy podaje inny sposób może ktoś z was wie jak to zrobić i czy warto czy lepiej poszukać wersji europejskiej ale jest trudno zwłaszcza do sedana
Chcę wymienić fotele niestety ciężko spotkać wersję europejską przeważnie same wersje angielskie.Sprzedający twierdzą że można je przerobić będą pasować każdy podaje inny sposób może ktoś z was wie jak to zrobić i czy warto czy lepiej poszukać wersji europejskiej ale jest trudno zwłaszcza do sedana
- Od: 20 kwi 2013, 16:51
- Auto: mazda 6 1.8 benzyna sedan 2002 rok
Alfa Romeo 159 Q4 4x4 JTD-M 210km
2009 r.
Dzięki za odpowiedz tak myślałem\ze tak będzie sprzedający wciskają kit aby tylko sprzedać a ty się potem martw człowieku.Małe pytanko masz obniżone zawieszenie w twojej furze
Ostatnio edytowano 20 maja 2013, 22:24 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie ma potrzeby cytowania całego ostatniego posta
Powód: nie ma potrzeby cytowania całego ostatniego posta
2009 r.
witam
Znalazłem fotele w wersji amerykańskiej i mam wątpliwości czy poduszki oraz maty zajętości w tych fotelach będą współpracować z resztą systemu ma ktoś wiedzę w tej dziedzinie za pomoc z góry dziękuje
Pozdrawiam
Znalazłem fotele w wersji amerykańskiej i mam wątpliwości czy poduszki oraz maty zajętości w tych fotelach będą współpracować z resztą systemu ma ktoś wiedzę w tej dziedzinie za pomoc z góry dziękuje
Pozdrawiam
2009 r.
Witam.Troszkę odgrzewam temat,ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
Czy ten komplet będzie pasował do sedana przedlifta?
http://allegro.pl/fotele-skora-kanapa-k ... 50328.html
Czy ten komplet będzie pasował do sedana przedlifta?

No tak,ale MPS to polift i stąd pytanie czy całośc zestawu będzie pasować,chodzi mi o kostki oraz tylną kanapę,bo różne są zdania .
MPS to oczywiscie seden ale ma naped na 4 kolo, przez co tyl aut jest inny a tylna kana jest inna.
czy pasuje nie wiem ale moze byc trudno
ponadto jest spora ronica m.in. w macie i airbagach miedzy wersja przed i poliftowa.
ostroznie ze zwrotami, bo moze okazac sie ze mozne je oddac ale zwrot kasy bedzie z opoznieniem
pozdr.
E
czy pasuje nie wiem ale moze byc trudno
ponadto jest spora ronica m.in. w macie i airbagach miedzy wersja przed i poliftowa.
ostroznie ze zwrotami, bo moze okazac sie ze mozne je oddac ale zwrot kasy bedzie z opoznieniem

pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam wszystkich
Od niedawna mam mazdę 6 I z roku 2006 z fotelami ręcznie przesuwanymi bez podgrzewania i w dodatku materiałowe. Postanowiłem je wymienić na skórzane elektryczne i podgrzewane z modelu przed rokiem 2005. Nabyłem fotele (pół skóry) gdyż przeczytałem że wiązki są już położne i wystarczy tylko po przełączać. Jednak jedyne co się zgadza to przełączniki na konsoli środkowej wszystko pasuje bez problemu w konsoli. Natomiast fotele nie w fotelu kierowcy w oryginale jest kostka na 14 pinów i tyle jest poprowadzone do fotela z czego wychodzą 3 do czujnika zapiętych pasów, natomiast w fotelu który chce zamontować jest jest kostka chyba 8 pinów z czego podłączone jest tylko 5 kabli (cztery grube i jeden cienki) w nim jest mata do podgrzewania i elektryka do przesuwania bez pamięci ustawień.
W fotelu pasażera kostki pasują ale kable się mijają. W oryginale jest mata z czujnikiem czy ktoś siedzi i czujnik zapięcia pasów w kostce są 3 kable i tyle samo w wiązce wychodzącej z podłogi kostki są chyba na 8 pinów. Natomiast w fotelu który chce zamontować jest w kostce 5 kabli tu chociaż jest podobna kostka i pasuje z oryginalną wiązką (nadprogramowo jest pomarańczowy i czarno pomarańczowy)
I moje pytania
ma ktoś jakieś zdjęcia z fotelami podgrzewanymi i ustawianym elektrycznie z modeli po roku 2006 chodzi mi o wiązkę najlepiej z widocznym kolorami kabli?
Albo plany okablowania z książki WKŁ sam naprawiam samochód lub jakiejś podobnej (nie mogę znaleźć tego w sieci a z takimi planami nie było by problemu tego popodkładać)?
Czy ktoś już to robił? Czy jak wymieniacie fotele to tylko z tej samej wersji?
Wiem że teoria mówi że wystarczy znaleźć + i – by fotele się przesuwały i podobnie z podgrzaniem bo w matach jest już termostat ale jak nie lubię fuszerki i chciałbym się dowiedzieć jak podłączyć to by maksymalnie zbliżyć się do oryginału. Auto jest bardzo zadbane a fotel które mam zamiar zamotywać w świetnym stanie i szkoda by było to psuć.
Od niedawna mam mazdę 6 I z roku 2006 z fotelami ręcznie przesuwanymi bez podgrzewania i w dodatku materiałowe. Postanowiłem je wymienić na skórzane elektryczne i podgrzewane z modelu przed rokiem 2005. Nabyłem fotele (pół skóry) gdyż przeczytałem że wiązki są już położne i wystarczy tylko po przełączać. Jednak jedyne co się zgadza to przełączniki na konsoli środkowej wszystko pasuje bez problemu w konsoli. Natomiast fotele nie w fotelu kierowcy w oryginale jest kostka na 14 pinów i tyle jest poprowadzone do fotela z czego wychodzą 3 do czujnika zapiętych pasów, natomiast w fotelu który chce zamontować jest jest kostka chyba 8 pinów z czego podłączone jest tylko 5 kabli (cztery grube i jeden cienki) w nim jest mata do podgrzewania i elektryka do przesuwania bez pamięci ustawień.
W fotelu pasażera kostki pasują ale kable się mijają. W oryginale jest mata z czujnikiem czy ktoś siedzi i czujnik zapięcia pasów w kostce są 3 kable i tyle samo w wiązce wychodzącej z podłogi kostki są chyba na 8 pinów. Natomiast w fotelu który chce zamontować jest w kostce 5 kabli tu chociaż jest podobna kostka i pasuje z oryginalną wiązką (nadprogramowo jest pomarańczowy i czarno pomarańczowy)
I moje pytania
ma ktoś jakieś zdjęcia z fotelami podgrzewanymi i ustawianym elektrycznie z modeli po roku 2006 chodzi mi o wiązkę najlepiej z widocznym kolorami kabli?
Albo plany okablowania z książki WKŁ sam naprawiam samochód lub jakiejś podobnej (nie mogę znaleźć tego w sieci a z takimi planami nie było by problemu tego popodkładać)?
Czy ktoś już to robił? Czy jak wymieniacie fotele to tylko z tej samej wersji?
Wiem że teoria mówi że wystarczy znaleźć + i – by fotele się przesuwały i podobnie z podgrzaniem bo w matach jest już termostat ale jak nie lubię fuszerki i chciałbym się dowiedzieć jak podłączyć to by maksymalnie zbliżyć się do oryginału. Auto jest bardzo zadbane a fotel które mam zamiar zamotywać w świetnym stanie i szkoda by było to psuć.
- Od: 13 lip 2014, 15:45
- Auto: mazda 6 2.0 PB 2006r
Jak najbardziej interesuje, ale jak by dało rade to tak by było widać jakie kable z kostki wychodzą i trochę by się przydało jak one dalej idą/rozdzielają się. Jak by było ciężko to najbardziej ciekawi mnie jednak kostka łącząca się wprost z wiązką wychodzącej z podłogi no i rozmieszczenie w niej kabli.
Jak przypuszczam masz chyba kombinowane te fotele (nie oryginalne), bo to trochę dziwne że elektryka bez maty grzewczej?
Jak przypuszczam masz chyba kombinowane te fotele (nie oryginalne), bo to trochę dziwne że elektryka bez maty grzewczej?
Żółta 2 ponowa z dwoma kablami to od poduszki, by kierowca spał spokojnie. (jej lepiej nie ruszać jak już to najpierw odłącz akumulator i nie odpalaj auta przed jej ponownym podłączeniem, może być problem z komputerem zapisze błąd i trzeba będzie bulić, objawia się świeceniem kontrolki od poduch) ta biała mnie ciekawi ale wychodzi że masz wiązkę z wersji z roczniak przed 2005 na rynek europejski prawdopodobnie u pasażera masz identyczną kostkę. Jak da rade to strzel fotkę tej białej. Jeśli u kierowcy pod fotelem masz 5 kabli to prawdopodobnie masz też grzanie. Głowna kostka powinna dzielić się na kostkę do zapiętych pasów i do elektryki fotela i pewnie masz jeszcze 2 identyczne te są od grzania jeśli są podtoczone a nie wszą luźno to brakuje ci tylko włączników na konsoli środkowej.
Ma ktoś fotele po roku2006 europejskie (nie od anglika) z elektryką i podgrzewaniem?
Ma ktoś fotele po roku2006 europejskie (nie od anglika) z elektryką i podgrzewaniem?