newwikus napisał(a):czyli jak włączyć tryb eco a jak tryb klimy... jest a/c i auto ...czym się różni ?
wduszasz kilka razy przycisk A/C, to zmienia tryb pracy klimy..
www.mazdaspeed.pl
newwikus napisał(a):czyli jak włączyć tryb eco a jak tryb klimy... jest a/c i auto ...czym się różni ?
[]gk[] napisał(a):Miałem to na uwadze. Kiedy sprężarka się w końcu uruchomi, z nawiewu leci naprawdę zimne powietrze. na pewno poniżej 10 stopni. Sprawdzone organoleptycznie paluchem. Dodatkowo, o ile dobrze pamiętam, to przy nabijaniu czynnika zeszło ok 380g, a weszło 470g.
[]gk[] napisał(a):Znalazłem (wspólnie z mechanikiem) problem późnego załączania sprężarki klimatyzacji. Winny był przekaźnik, ten w puszce bezpieczników w komorze silnika. Zamieniliśmy miejscami 2 sąsiednie i sprężarka załącza się do razu, testowałem 3 dni. Zamieniliśmy wydaje mi się z przekaźnikiem DEFOG czyli odpowiedzialnym za ogrzewanie tylnej szyby. Ten wadliwy przekaźnik dość mocno się grzał. Obecnie chłodem zaczyna wiać jakieś ~10s po odpaleniu silnika. Rewelacja.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6