Czyszczenie soczewek i naprawa silniczków reflektorów.
bart_82 napisał(a):sorki już przeczytałem co i jak... ale te rozklejanie .... a jak potem będą parować....no i ten demontaż zdesia....
Nie bój. Zderzak to najprostsza rzecz. Robiłem to na parkingu, a składałem jedną stronę już po ciemku. Mi nie paruje i jak zrobisz wszystko na sucho i nie podczas deszczu oraz dobrze okleisz silikonem to będzie git. Najdłużej idzie rozklejanie i czyszczenie z ori kleju, ale to można na spokojnie w domku.
- Od: 17 gru 2009, 00:29
- Auto: M6 2,0 GY 136KM (~160KM) '05
Jazz 1,4 83KM '05
S-max 1,6 160KM' 12
moja soczewki wyglądają tak:

Uploaded with ImageShack.us

i sie zastanawaiam czy warto już je czyścic?

i sie zastanawaiam czy warto już je czyścic?
powrót do Japończyka....
- Od: 19 mar 2011, 01:29
- Auto: Mazda 6 FL liftback
2.0/147KM
2005 rok
bart_82 napisał(a):i sie zastanawaiam czy warto już je czyścic?
Wyglądają jakby miały leki nalot. Ja na swoich specjalnie to nic nie widziałem z zewnątrz i dopiero jak przetarłem to zauważyłem, że jest tego sporo. Jeśli patrząc na nią pod różnymi kątami wydaje Ci się, że jest trochę mleczna to warto. Do tego odbłyśniki i samo szkło od środka też się brudzą.
- Od: 17 gru 2009, 00:29
- Auto: M6 2,0 GY 136KM (~160KM) '05
Jazz 1,4 83KM '05
S-max 1,6 160KM' 12
Prosze o rade wczoraj zaobserwowałem ze nie podnosi mi sie lewa lampa i tu moje pytanie – rozumiem ze nie ma zadnego bezpiecznika ktory odpowiada za prace silniczkow od lamp??? zaobserwowalem takze dziwna rzecz ze jak mi ta lewa lampa sie nie podnsi to skoczylo mi sie swiatlo dlugie rowniez w lewym reflektorze czy to moze miec ze soba jakies powiazanie , dodam ze wczesniej lampa sie normalnie podnosila i swiatlo dlugie rowniez bylo... Strasznie sie boje rozklejania lamp auto mam bez przeszlosci wypadkowej lampy nic nie paruja i boje sie jak je rozkleje ze zaczna... Czy jest mozliwosc dostania owego silniczka do lampy jak tak to gdzie i za ile oczywiscie goraca pozdrawiam 
- Od: 19 maja 2011, 22:10
- Auto: Mazda 6 04' 2.0 MZR-CD Exclusive
Mazakkk napisał(a):naprawe czyli rozumiem wymiane tak??? bo sam jako chyba elemnt nie jest naprawialny prawda?
naprawe Twojej lampy – TAK... po przez wymiane uszkodzonego silniczka.
Witam, kilka dni temu zakupiłem "szóstkę" po lifcie która sprawuje się wyśmienicie, aczkolwiek mam jeden problem który mnie niepokoi. Po włączeniu świateł (wystarczy postojowych) coś powiedzmy terkocze, klika lub trzeszczy bo nie wiem jak to nazwać. Po otwarciu maski ten nieprzyjemny dźwięk wydobywa się z prawej strony z okolic czarnej obudowy. Czy wie ktoś co to może być?
- Od: 27 gru 2004, 22:11
- Auto: Mazda 6 GY 2.0
benzyna + LPG 2005 147KM
Xenonów nie ma, chyba
Dźwięk wydobywa się już przy światłach postojowych i raczej zaliczyłbym go do nieprzyjemnego dźwięku. Nie wiem jaki jest dźwięk przy samopoziomowaniu ale nie sądze aby był taki głośny i nieprzyjemny.
benzyna + LPG 2005 147KM
Właśnie sprawdziłem
jeśli wysokość świateł ustawiona jest na 1, 2 lub 3 wszystko jest OK. Natomiast tylko w położeniu 0 terkotanie jest w obu lampach aczkolwiek lewa "ustawi się" i jest cisza a prawa cały czas tak jakby się ustawiała cały czas jest ten dźwięk. Tak czy inaczej dzięki adamb za info 
benzyna + LPG 2005 147KM
Dokładnie coś takiego, taki odgłos jak w linku powyżej. Z tym że sprawdzałem podnoszenie lamp i silniczki działają w obu lampach a "terkocze" tylko w pozycji 0 na 1, 2 i 3 silniczki działają bez problemu lampy wykonują ruch i jest cisza.
benzyna + LPG 2005 147KM
odświeżę trochę temat..
W prawym reflektorze pada mi silniczek regulacji, prawie za każdym razem kiedy włączę światła mijania lub postojówki to słyszę wyraźnie pracę silniczka. Czy jest jakiś kabel zasilający aby go odłączyć? Chcę póki co odłączyć sam silniczek a jak będzie cieplej to zabiorę sie za wykręcenie lamp i może jego wymianę.
Próbowałem grzebać ręką w okolicach soczewki od mijania, ale nic tam nie znalazłem. Trudny dostęp tam jest.
edit.
Widzę, że nie w tym temacie napisałem
W prawym reflektorze pada mi silniczek regulacji, prawie za każdym razem kiedy włączę światła mijania lub postojówki to słyszę wyraźnie pracę silniczka. Czy jest jakiś kabel zasilający aby go odłączyć? Chcę póki co odłączyć sam silniczek a jak będzie cieplej to zabiorę sie za wykręcenie lamp i może jego wymianę.
Próbowałem grzebać ręką w okolicach soczewki od mijania, ale nic tam nie znalazłem. Trudny dostęp tam jest.
edit.
- Od: 30 lip 2009, 11:01
- Auto: m6
s i w y napisał(a):edit.
przemioslem do odpowiedniego watku...
sprawdzaj prosze... gdzie sie chcesz wypowiedziec