W lewej lampie mam zamontowany oryginalny palnik firmy (osram). Nigdy nie było z tym reflektorem żadnych problemów, teraz palnik już zmienia swoją barwę na jakąś tam powiedzmy zielonkawą.
W prawej lampie montowałem średnio co pół roku palnik philipsa, ale chińską podróbkę (nieświadomie). Teraz już jestem co do tego przekonany, bo przeglądałem już niejeden poradnik na ten temat.
Skutek taki, że pomimo nowych palników z prawym reflektorem miałem zawsze problem. Na początku zawszy było ok, a po paru tygodniach mnóstwo razy się nie zapalał, czasami łaskawie się odpalił, czasem po dłuższej jeździe gasł itd.
W dodatku jasność wg mojego odczucia, bo niczym nie mierzyłem prawej lampy z nieoryginalnym palnikiem jest fatalna. Stojąc na zewnątrz i patrząc na obie lampy powiedziałbym, że jaśniej świeci ta nieoryginalna, natomiast siedząc w samochodzie lub patrząc z dala od tyłu samochodu od razu powiem, że światło daje właściwie tylko ta lewa – oryginalna. Jadące za mną samochody rzucają cień mojego auta na drogę