Czy ktos moze podpowiedziec co sie wydarzylo przez ten rok? Samo sie naprawilo? czy cos...
Moze ze wszystkim warto tak przeczekac...

www.mazdaspeed.pl
Elmerwawa napisał(a):Bez diagnozy ciężko coś stwierdzić sam się o tym przekonałem, u mnie webasto też nie kopci a grzeje pięknie, proponuje podłączyć jeżeli się da websto pod Vaga ściągnąć najnowszy thermo test i zobaczyć co się ukarze, program ma zaskakująco wiele możliwości. Jakie to Webasto i w jakim aucie siedzi ? jeżeli nie grzeje a huczy to wydaje mi się że tylko piecyk przedmuchuje i problem jest z płomieniem tak jak u mnie, tylko że w moim przypadku wywalało F-- na zegarze po około 2min i nie pracowała pompka paliwa (okazało się że są jakieś błędy bądź piecyk był zblokowany już nie pamiętam)po skasowaniu piecyk grzeje jak nowy.
samu13 napisał(a):poczytałem wcześniejsze posty i do mojej usterki nie pasują opisy tzn. po włączeniu ręcznie "płomyczka"webasto pięknie startuje i działa, ustawiam na maxa temp. i czekam 5,10,15 min i nie grzeje dmucha zimnym powietrzem, pomyślałem że być może źle został podpięty sterownik (jajko) na odwrót w miejsce grzania przewietrzanie i na odwrót ale zrobiłem próbę i nic się nie zmienia,tak samo dmucha zimnym powietrzem,czytałem ze być może zapowietrzony układ ale gdyby był zapowietrzony to nie grzałby normalnie z silnika a u mnie grzeje dobrze
samu13 napisał(a):nadal żadna z wymienionych wcześniej dolegliwości opisanych na forum nie pasuje do mojego problemu, pojawiło się jeszcze coś w rodzaju przestawiania jakby klapki od nagrzewnicy która porusza się i trzaska dosyć głośno i jak jest te "trzaskanie" webasto grzeje przez jakąś chwilę a później nie grzeje chociarz słychać tykanie pompki paliwa i webasto chodzi???![]()
samu13 napisał(a):nie, raczej nie bo niekiedy grzeje przez jakiś czas a teraz zaczęło pokazywać się "F", nie znacie jakiegoś magika z okolic Częstochowy albo Górnego śląska?
DanyGoo napisał(a):zy zna ktoś ile taki sterownik kosztuje i czy samemu mozna go podłączyć?
hoohoos napisał(a):Witam,
posiadam ogrzewanie postojowe z pilotem Telestart T80.
Posiadam do niego instrukcje, lecz nie znam odp na 1 pytanie.
Jak się reguluje czas działania webasta poprzez pilota?
Niestety w instrukcji nie jest to jasno napisane.
Pozdro !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6