centralny zamek – problemy (zdjęcia na str.11)
Witam wszystkich
Mam problem z pilotem, otóż nie działa po włożeniu nowej baterii, dodam iż drugi działa bez problemu.
Auto kupiłem nie dawno i myślałem iż wymiana baterii pomoże a tu klops.
Miał ktoś podobny problem, jeśli tak to jak sobie poradził.
Pozdrawiam
Mam problem z pilotem, otóż nie działa po włożeniu nowej baterii, dodam iż drugi działa bez problemu.
Auto kupiłem nie dawno i myślałem iż wymiana baterii pomoże a tu klops.
Miał ktoś podobny problem, jeśli tak to jak sobie poradził.
Pozdrawiam
Programowałem
Otworzyłem drzwi, zamkiem raz ruszyłem, przy otwartych drzwiach kluczyk w stacyjkę i 3 razy on, potem 3 razy drzwi i przyciski na pilocie. Ale żadnej reakcji, jeden pilot działa, drugi jak nie działał tak nie działa. może robię coś nie tak.
Pomocy
Otworzyłem drzwi, zamkiem raz ruszyłem, przy otwartych drzwiach kluczyk w stacyjkę i 3 razy on, potem 3 razy drzwi i przyciski na pilocie. Ale żadnej reakcji, jeden pilot działa, drugi jak nie działał tak nie działa. może robię coś nie tak.
Pomocy
adam1826 napisał(a):Otóż kiedy naciskam przycisk na pilocie ryglują się wszystkie drzwi oprócz kierowcy, dopiero gdy nacisnę drugi raz zamykają się wszystkie. Szukałem na forum podobnego wątku ale nic nie mogłem znaleźć. Dodam że gdy włożę kluczyk w drzwi i zamknę to ryglują się wszystkie.
Zdecydowanie do wymiany siłownik drzwi kierowcy.Przerabiałem to już u mnie.Nowy w A.S.O. Opole 280 zeta.Wymiana u Adama Słodowego = 0,00 zeta.

Witam wszystkich
Jestem tu nowy i calkiem zielony w mechanice.
Mam Mazde6 2007 diesel 143ps. i wariuje mi centralny zamek,po nacisnieciu pilota otwiera i od razu zamyka i tak od trzech dni a dzisiaj doslyszalem jakies cykanie chyba w skrzynce bezpiecznikow pod nogami. Help- ktos mial cos takiego? Dodam ze baterie w pilocie wymienilem na nowe i nic.
Jestem tu nowy i calkiem zielony w mechanice.
Mam Mazde6 2007 diesel 143ps. i wariuje mi centralny zamek,po nacisnieciu pilota otwiera i od razu zamyka i tak od trzech dni a dzisiaj doslyszalem jakies cykanie chyba w skrzynce bezpiecznikow pod nogami. Help- ktos mial cos takiego? Dodam ze baterie w pilocie wymienilem na nowe i nic.
-
gaziu72
Witaj.
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem połączyłem (zapoznaj się z wątkiem, może już padła odpowiedź)
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem połączyłem (zapoznaj się z wątkiem, może już padła odpowiedź)
Poruszam dalej mój problem, ponieważ w dalszym ciągu mój pilot nie reaguje, nawet reset całego komputera poprzez odpięcie aku nie pomogło, proces programowania przebiega pomyślnie do momentu kiedy wciskam przycisk na tym nie działającym pilocie, system nie reaguje. Zapisuje tylko tego działającego po czym kończy proces po wyjęciu kluczyka.
Może ktoś wie jak usunąć wszystkie piloty z centralki, bo mam wrażenie że nie wpuszcza drugiego pilota. Pilot ma nówkę baterię, spec od alarmów sprawdzał że sygnał pilot wysyła, ale czemu centrala go nie dostaje i nie reaguje.
Pozdrawiam.
Może ktoś wie jak usunąć wszystkie piloty z centralki, bo mam wrażenie że nie wpuszcza drugiego pilota. Pilot ma nówkę baterię, spec od alarmów sprawdzał że sygnał pilot wysyła, ale czemu centrala go nie dostaje i nie reaguje.
Pozdrawiam.
Panowie jeszcze jedna sugestia, otóż nie zawsze i nie regularnie pojawia się dodatkowy dźwięk zamka centralnego. Tak jakby zaraz po wciśnięciu pilota na zamknięcie, samochód się otworzył (ale jest zamknięty) drugi dźwięk zamka. Myślę że może i to ma wpływ na nie działanie tego drugiego pilota.
Ewentualnie jakaś anomalia w centralnym zamku.
Może ktoś z Państwa miał podobnie.
Ewentualnie jakaś anomalia w centralnym zamku.
Może ktoś z Państwa miał podobnie.
Witam,
wczoraj po umyciu auta okazało się, że nie można go zamknąć z pilota (nie działają obydwa), jedyna możliwość to otwarcie i zamknięcie z kluczyka. Do tej pory obydwa kluczyki działały bez zarzutu. Domyślam się, że jakiś główny czujnik mógł złapać wody i dlatego przestało działać. Gdzie go szukać?
wczoraj po umyciu auta okazało się, że nie można go zamknąć z pilota (nie działają obydwa), jedyna możliwość to otwarcie i zamknięcie z kluczyka. Do tej pory obydwa kluczyki działały bez zarzutu. Domyślam się, że jakiś główny czujnik mógł złapać wody i dlatego przestało działać. Gdzie go szukać?
- Od: 7 paź 2014, 11:52
- Auto: Mazda 5 2008 2.0 143 KM
Hej,
Mazda przestała mi migać kierunkami kiedy ją zamykam. Przy otwieraniu normalnie miga dwa razy. Gdzie szukać problemu? I proszę o uściślenie bo pogubiłem się już po przejrzeniu kliku wątków: centralka centralnego jest po prawej stronie za schowkiem na rękawiczki czy w drzwiach kierowcy?
Niby drobnostka ale za każdym razem trzeba łapać za klamkę żeby sprawdzić kiedy jest trochę głośniej.
Pozdrawiam
Mazda przestała mi migać kierunkami kiedy ją zamykam. Przy otwieraniu normalnie miga dwa razy. Gdzie szukać problemu? I proszę o uściślenie bo pogubiłem się już po przejrzeniu kliku wątków: centralka centralnego jest po prawej stronie za schowkiem na rękawiczki czy w drzwiach kierowcy?
Niby drobnostka ale za każdym razem trzeba łapać za klamkę żeby sprawdzić kiedy jest trochę głośniej.
Pozdrawiam
- Od: 23 wrz 2014, 15:39
- Auto: jest M6 GY 2.0 147KM LPG 2006
była M6 GG 2.0 136KM Diesel 2003
Panowie a czy u Was rowniez od czasu do czasu po zamknieciu drzwi slychac dodatkowy dzwiek zamykania. Tak jakby sie po zamknieciu zaraz otworzyl. Podwojne pukniecie. Co to moze byc i od czego jest uzaleznione.
Ja tak mam jak któreś z drzwi lub bagażnik są nie domknięte. Może też tak być jak któryś z czujników drzwi ma przerwę i raz łączy a raz nie.
-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Panowie pomocy.
Odgrzewam ten mój problem, bo już mi ręce opadają.
Odgrzewam ten mój problem, bo już mi ręce opadają.
Jak rozebrać zamek klapy tak żeby dostać się do wyłącznika krańcowego?
Zamek wyjąłem, plastikowe elementy pozdejmowałem, teraz został już sam właściwy zamek. Jest zanitowany i nic się nie da robić?
Zamek wyjąłem, plastikowe elementy pozdejmowałem, teraz został już sam właściwy zamek. Jest zanitowany i nic się nie da robić?
- Od: 23 wrz 2014, 15:39
- Auto: jest M6 GY 2.0 147KM LPG 2006
była M6 GG 2.0 136KM Diesel 2003
Panowie i panie powielam kotleta, który nie daje mi spokoju.
Może ktoś orientuje się co się dzieje w naszym Madziach po pięciokrotnym przekręceniu kluczyka i trzy razy przełącznik w drzwiach. Kodowanie kluczyka działa po trzykrotnym. Ale centralny reaguje również na pięć przekręceń kluczyka i przełącznika drzwi.
Pytam bo wciąż walczę z niedziałającym drugim pilotem po wymianie baterii (bateria ok pilot również- sprawdzone przez "magika od pilotów"), dodatkowo od czasu do czasu po zamknięciu drzwi z pilota centralny odpowiada podwójnym puknięciem, jakby się drugi raz zamknął, dodam iż nie ma żadnej reguły. Raz zamyka normalnie innym razem dwa strzały zamka.
Może ktoś z Was miał podobną sytuację, jakie podjąć kroki.
Komputer restartowałem przez odpięcie akumulatora.
tak działa na mnie ten centralny.
Może ktoś orientuje się co się dzieje w naszym Madziach po pięciokrotnym przekręceniu kluczyka i trzy razy przełącznik w drzwiach. Kodowanie kluczyka działa po trzykrotnym. Ale centralny reaguje również na pięć przekręceń kluczyka i przełącznika drzwi.
Pytam bo wciąż walczę z niedziałającym drugim pilotem po wymianie baterii (bateria ok pilot również- sprawdzone przez "magika od pilotów"), dodatkowo od czasu do czasu po zamknięciu drzwi z pilota centralny odpowiada podwójnym puknięciem, jakby się drugi raz zamknął, dodam iż nie ma żadnej reguły. Raz zamyka normalnie innym razem dwa strzały zamka.
Może ktoś z Was miał podobną sytuację, jakie podjąć kroki.
Komputer restartowałem przez odpięcie akumulatora.

Witam wszystkich ponownie. Czy ktos z panstwa moze mi pomoc czy juz tylko serwis mi pozostal.