thesilent napisał(a):A bawił się ktoś w wyjęcie deski rozdzielczej? Bardzo chciałbym to zrobić, kolega nawet udostępnił by mi garaż, ale trochę się boję, że polegnę przy montażu deski z powrotem.
Już od jakiegoś czasu przeżywam paranoję na punkcie głośności w M6. Przy prędkościach powyżej 120km/h nie włączam radia, bo po dłuższej podróży suma hałasów dobija mnie.
Ostatnio w Lidlu (w Niemczech) kupiłem 3 opakowania uszczelek czarnych piankowych firmy 3M i zamierzam powalczyć z szumem z uszczelek drzwiowych. Zobaczymy. Na opakowaniu napisano, że ich głównym zadaniem jest wyciszenie. Na chwilę obecną wyczyściłem fabryczne uszczelki i zakonserwowałem specjalnym sprejem silikonowym K2 do uszczelek. Niewiele to dało, bo te oryginalne uszczelki trzymają się ja gównianych plastikowych kołeczkach i ogólnie są słabo dopasowana, zwłaszcza w okolicach lusterek. A niby Japońce takie precyzyjne...
Tak sobie patrzyłem na YT np. na BMW 7 e65 i tam w drzwiach ze 4 albo i 5 uszczelek...
Witam.To może przedstaw swój zabieg w kilu fotkach no i oczywiście napisz jak to wszystko wyszło.Ja również walczę ze świstem w uszczelkach i jak na razie sromotnie przegrywam.