Bezpieczniki i żarówki (wykaz na str.1.)
bylo juz to poruszane... przy klopotach z tempomatem, ale nie pamietam jak sie to zakonczylo...
ps. jaki masz bezpiecznik?
ps. jaki masz bezpiecznik?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam moi kochani!
Jestem zmuszony podpiąć się pod ten temat bo i u mnie-jak w każdej madzi-elektronika płata figle. Otóż mam 2 małe problemy:
1. Światła mijania! Postojówki działają, długie działają ale mijania już nie ma. Może inaczej-jak auto postoi całą noc, to z rana świecą! Ale po południu już nie?! A czujnika zmierzchu to ja nie mam:))) Ponoć to przekaźnik albo masa? Ale gdzie go zlokalizuję żeby go podmienić? Czy jak pojadę do jakiegoś elektryka to się z tym upora?
2. Tempomat! Naciskam przycisk "Cruise" na kierownicy (oczywiście gdy jadę szybciej na trasie) i przy lewym zegarze zapala mi się na pomarańczowo "CRUISE MAIN" i nic więcej. Przyciski "ACCELERATION" itp. nic nie działają, zero reakcji. O co Madzi chodzi?:)
Za odpowiedzi serdecznie dziękuję, a jeszcze jak mi pomogą rozwikłać kaprysy mojej niuni to będzie wyśmienicie
)
Jestem zmuszony podpiąć się pod ten temat bo i u mnie-jak w każdej madzi-elektronika płata figle. Otóż mam 2 małe problemy:
1. Światła mijania! Postojówki działają, długie działają ale mijania już nie ma. Może inaczej-jak auto postoi całą noc, to z rana świecą! Ale po południu już nie?! A czujnika zmierzchu to ja nie mam:))) Ponoć to przekaźnik albo masa? Ale gdzie go zlokalizuję żeby go podmienić? Czy jak pojadę do jakiegoś elektryka to się z tym upora?
2. Tempomat! Naciskam przycisk "Cruise" na kierownicy (oczywiście gdy jadę szybciej na trasie) i przy lewym zegarze zapala mi się na pomarańczowo "CRUISE MAIN" i nic więcej. Przyciski "ACCELERATION" itp. nic nie działają, zero reakcji. O co Madzi chodzi?:)
Za odpowiedzi serdecznie dziękuję, a jeszcze jak mi pomogą rozwikłać kaprysy mojej niuni to będzie wyśmienicie
- Od: 12 kwi 2012, 23:07
- Auto: M 6 GY 2.0 CiDT 136km 2004
poczytaj instrukcje obslugi 
tempomat trzeba wlaczyc (co robisz), ale pozniej zatwierdzic zadana predkosc... przycisk SET
dopiero pozniej zadzialaja przyciski przyspieszania, czy zwalniania...
Jezeli to robisz i nie startuje, to proponuje poszukac tematu o tempomacie
drugi "problem" znajduje sie w skrzynce z bezpiecznikami
tempomat trzeba wlaczyc (co robisz), ale pozniej zatwierdzic zadana predkosc... przycisk SET
Jezeli to robisz i nie startuje, to proponuje poszukac tematu o tempomacie

Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):poczytaj instrukcje obslugi
Jezeli to robisz i nie startuje, to proponuje poszukac tematu o tempomacie![]()
No dobra co do tempomatu to odkopie go.
A w skrzynce w którym miejscu (nazwa kostki/opis na obudowie?).
Wez w reke pokrywe bezpiecznikow, to znajdziesz rozpiske...
Ps. widac, ze nawet nie zadales sobie minimum trudu, aby rozwiazac/dowiedziec sie cos samemu
Lub przeczytaj ten watek
tapatalk 2
Ps. widac, ze nawet nie zadales sobie minimum trudu, aby rozwiazac/dowiedziec sie cos samemu
Lub przeczytaj ten watek
tapatalk 2
Arkana , Renault , Mii
No właśnie zdziwisz się bo miałem w ręku tą obudowe już nie raz, a nawet zaskocze cię-wydrukowałem sobie rozpiskę bezpieczników już wcześniej! Tylko że w bezpiecznikach sa dwa odpowiedzialne za światła mijania (lewe i prawe) i nic więcej? A te większę kostki nie są opisane i jeśli to jest któraś z nich to proszę cię błyśnij i powiedz mi która, bo niestety one nie są opisane czytelnie!
Na wewnetrznej stronie pokrywy masz wytloczone co gdzie jest, raczej mało kto uczy się kostek na pamięć, więc musisz się nieco wysilić 
A Wojtek jest raczej jednym z lepszych podpowiadaczy, więc proponuję nieco szacunku w podejściu do tematu.
A Wojtek jest raczej jednym z lepszych podpowiadaczy, więc proponuję nieco szacunku w podejściu do tematu.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Witam!
Pytam tutaj bez zakładania nowego tematu.
Szukam przekaźnika o oznaczeniach:
B115
12V
IMASEN
2H30
Może mi ktoś pomóc, podpowiedzieć czy jest jakiś zamiennik tego przekaźnika itp.
Czy zostaje tylko ASO ? W motoryzacyjnym rozkładają ręce (albo taki motoryzacyjny
)
Pytam tutaj bez zakładania nowego tematu.
Szukam przekaźnika o oznaczeniach:
B115
12V
IMASEN
2H30
Może mi ktoś pomóc, podpowiedzieć czy jest jakiś zamiennik tego przekaźnika itp.
Czy zostaje tylko ASO ? W motoryzacyjnym rozkładają ręce (albo taki motoryzacyjny
- Od: 19 mar 2012, 22:51
- Auto: MAZDA 6 GG 2.0 CiTD 2003
Generalnie nie jest łatwo dostać taki przekaźnik jako nowy, ale można zakupić używki na alledrogo ze dwie sztuki żeby jeden na zapas został
http://allegro.pl/mazda-6-vi-przekaznik ... 57172.html

Panowie,
Powymieniałem sobie oświetlenie środka na ledy, więc zachciało mi się zapakować jakąś diodę do bagażnika. Zwłaszcza, że nic mi się tam nie paliło. Otwieram bagażnik (sedan), wypatruję jakiegoś małego klosza z żarówką, z trudem znajduję taką małą kropkę:

W pierwszej kolejności myślałem, że to W5W. Wiem, że na forum ktoś pisał o podłużnych C5W / C3W bodajże coś takiego:
http://allegro.pl/zarowka-led-c3w-2xsmd ... 69314.html
Wydłubawszy żaróweczkę otrzymałem coś takiego:

Jest to mniejsza wersja standardowej W5W. Poniżej macie porównanie z W5W

Pytanie brzmi: co to za żarówka i jaki będzie jej odpowiednik w led?
Powymieniałem sobie oświetlenie środka na ledy, więc zachciało mi się zapakować jakąś diodę do bagażnika. Zwłaszcza, że nic mi się tam nie paliło. Otwieram bagażnik (sedan), wypatruję jakiegoś małego klosza z żarówką, z trudem znajduję taką małą kropkę:

W pierwszej kolejności myślałem, że to W5W. Wiem, że na forum ktoś pisał o podłużnych C5W / C3W bodajże coś takiego:

Wydłubawszy żaróweczkę otrzymałem coś takiego:

Jest to mniejsza wersja standardowej W5W. Poniżej macie porównanie z W5W

Pytanie brzmi: co to za żarówka i jaki będzie jej odpowiednik w led?
- Od: 1 wrz 2013, 21:12
- Auto: Mazda 6 2.0 Pb 2007
- Od: 1 wrz 2013, 21:12
- Auto: Mazda 6 2.0 Pb 2007