miszczo napisał(a):Jest bezpiecznik od sprężarki klimatyzacji, bo w instrukcji nie widzę?
Na 99% jest przekaźnik – wystarczy go wysterować by załączyć sprzęgiełko
Tylko nie wiem jak to się w klimatroniku zachowa
www.mazdaspeed.pl
miszczo napisał(a):Jest bezpiecznik od sprężarki klimatyzacji, bo w instrukcji nie widzę?
miszczo napisał(a):Podepnę sie, bo nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
W trakcie jazdy przestała u mnie działać klima. Podjechałem do serwisu klimatyzacji i stwierdzili, że sprężarka nie działa. W ASO mogą mnie umówić dopiero za 2 tygodnie. Jest troche gorąco i klimatyzacja by się przydała. Więc może to jakaś drobna sprawa. Co mógłbym sprawdzić sam? Nawiew działa. Klimatyzacja jest automatyczna. Sam. Mazda 6 2004 2.0 Diesel 136.
Jest bezpiecznik od sprężarki klimatyzacji, bo w instrukcji nie widzę?
Nie ma bo masz pełny układ gazu.... magicadm, sprawdzałes w ogole swoja klimę ?zdzich44 napisał(a):No właśnie, specjalnie dzisiaj nasłuchiwałem, żadnego "psss" nie ma.
Jest i często się psuje ale mozna go zamienic z przekaznikiem tylnych swiateł przeciwmgielnych ( jest identyczny )magicadm napisał(a):Na 99% jest przekaźnik
Jaksa napisał(a):magicadm, sprawdzałes w ogole swoja klimę ?
Jaksa napisał(a):Nie ma bo masz pełny układ gazu.... magicadm, sprawdzałes w ogole swoja klimę ?zdzich44 napisał(a):No właśnie, specjalnie dzisiaj nasłuchiwałem, żadnego "psss" nie ma.Jest i często się psuje ale mozna go zamienic z przekaznikiem tylnych swiateł przeciwmgielnych ( jest identyczny )magicadm napisał(a):Na 99% jest przekaźnik
Dokładnie , jeden przewodzik i klik .darow napisał(a):W instrukcji sewisowej wyczytalem, ze mozna sprzegielko od klimy sprawdzic podpinajac bezposrednio pod akumulator – brzmi prosto ale dostac sie tam to juz powazniejsza sprawa
M&M napisał(a):Otóż okazało się, że problem tkwił w sprzęgiełku sprężarki a konkretnie uszkodzona była cewka elektromagnesu – po przewinięciu cewki wszystko działa OK.
Jaksa napisał(a):Dokładnie , jeden przewodzik i klik .darow napisał(a):W instrukcji sewisowej wyczytalem, ze mozna sprzegielko od klimy sprawdzic podpinajac bezposrednio pod akumulator – brzmi prosto ale dostac sie tam to juz powazniejsza sprawa
RAX napisał(a):Po co
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6