Autoalarm w M6 – różne zagadnienia
Sprawdź wszystkie włącznie z maską i klapą bagażnika...
lub
Podłącz się do gniazda OBDII interfejsem do diagnostyki Mazd...
Moze być ForScan, ScanXL czy Torq
tt user
lub
Podłącz się do gniazda OBDII interfejsem do diagnostyki Mazd...
Moze być ForScan, ScanXL czy Torq
tt user
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Przeczyściłem czujniki wszystkich drzwi, ale nic to nie dało.
Zamówiłem kabel elm 327 1.5 żeby zdiagnozować dokładniej problem.
W którym miejscu znajduje się syrena od alarmu? W nadkolu? Nie chcę denerwować sąsiadów przypadkowym włączeniem alarmu, a i wtedy tylko pomaga odpięcie klemy co resetuje komputer, ostatnio dostosowywał parametry 90 mil :/
Zamówiłem kabel elm 327 1.5 żeby zdiagnozować dokładniej problem.
W którym miejscu znajduje się syrena od alarmu? W nadkolu? Nie chcę denerwować sąsiadów przypadkowym włączeniem alarmu, a i wtedy tylko pomaga odpięcie klemy co resetuje komputer, ostatnio dostosowywał parametry 90 mil :/
- Od: 7 lut 2012, 12:37
- Auto: brak
Witam.
Posiadam bardzo specyficzny problem z alarmem, który uruchamia się raz na jakiś czas nie z nie do końca wiadomej przyczyny. Nie jestem tego na 100% pewien ale prawdopodobnie objawia się to przy obciążeniu auta (bagażnika) bądź parkowaniem pod odpowiednim kątem. Gdy zaparkuję auto na lekkim podwyższeniu przodu – nic się nie dzieje.
Zabawne jest to, że gdy przyjechałem do elektryka w celu sprawdzenia – zostawiłem mu auto i na złość wszystkiego nic się nie włączyło mimo wielu prób w przeciągu kilku godzin
Dzieje się to bardzo różnie – czasami wcale, czasami bardzo często albo raz na godzinę... nie ma konkretnej zasady.
Może ktoś ma jakiś pomysł...?
Posiadam bardzo specyficzny problem z alarmem, który uruchamia się raz na jakiś czas nie z nie do końca wiadomej przyczyny. Nie jestem tego na 100% pewien ale prawdopodobnie objawia się to przy obciążeniu auta (bagażnika) bądź parkowaniem pod odpowiednim kątem. Gdy zaparkuję auto na lekkim podwyższeniu przodu – nic się nie dzieje.
Zabawne jest to, że gdy przyjechałem do elektryka w celu sprawdzenia – zostawiłem mu auto i na złość wszystkiego nic się nie włączyło mimo wielu prób w przeciągu kilku godzin
Dzieje się to bardzo różnie – czasami wcale, czasami bardzo często albo raz na godzinę... nie ma konkretnej zasady.
Może ktoś ma jakiś pomysł...?
Cześć. Mi włacza się alarm za kaźdym razem kiedy zostawie telefon w aucie.
- Od: 23 mar 2014, 17:57
- Auto: mazda 6 ,hatchback, 2.0 benzyna, 2004 r
WItam, moja mazda nie ma alarmu jednak zastanawiam się nad założeniem i mam pytanie bo wiem że nie mam systemu bose ale kable do bagażnika od bose są poprowadzone i się zastanawiam czy z alarmem jest tak samo tzn. są tak jakby przewody tylko wystarczy kupić alarm i zamontować, samochód to mazda 6 2005r lift hatchback 2.0 benzyna 147 km
- Od: 15 kwi 2016, 19:07
- Auto: Mazda 6 I generacji hatchback
2005r lift
2.0 147km