Co do tematu to gdy przekraczam 70-80km/h z przodu koło lusterek słyszę narastający świst wiatru, jest to bardzo uciążliwe przynajmniej dla mnie... Czy ktoś się już spotkał z czymś takim?? i najważniejsze kto sobie z tym poradził?? z góry dziękuję
Świst w okolicach lusterek.
Strona 1 z 1
Witam już raz ten temat był poruszany przez kolegę, ale został usunięty.
Co do tematu to gdy przekraczam 70-80km/h z przodu koło lusterek słyszę narastający świst wiatru, jest to bardzo uciążliwe przynajmniej dla mnie... Czy ktoś się już spotkał z czymś takim?? i najważniejsze kto sobie z tym poradził?? z góry dziękuję
Aha dodam auto całe, nie bite, sprawdzane, szyby oryginał.
- Od: 26 kwi 2007, 16:32
- Auto: Mazda 6 Mzr-cd 2.0 2003r 136KM
syberek1 napisał(a):Witam już raz ten temat był poruszany przez kolegę, ale został usunięty.
Co do tematu to gdy przekraczam 70-80km/h z przodu koło lusterek słyszę narastający świst wiatru, jest to bardzo uciążliwe przynajmniej dla mnie... Czy ktoś się już spotkał z czymś takim?? i najważniejsze kto sobie z tym poradził?? z góry dziękujęAha dodam auto całe, nie bite, sprawdzane, szyby oryginał.
Ja próbowałem temat zarzucić, ale niestety został zdelegalizowany. U mnie w 6 Sportkombi świsty pojwiają się ok. 100-120 km/h i to, jak sie wydaje pomiędzy ramą drzwi a drzwiami, z pewnością są na tylnej klapie. Mozliwe, jak to zauważył Syberek1, że to lusterka. Była regulacja za pomocą młoteczka w serwisie AutoKsiężyno. Poprawili tylko to, że świst jest przy 100-120, a nie jak był uprzednio przy 80 km/h. Uszczelki są całe. Na myjni prosiłem by pojechali Kercherem po uszczelkach. Było w środku sucho. Fura nie była bita, choć była lawetowana dwukrotnie. Czy ktoś miał taki problem i poradził sobie z tym? Jesli tak, to jak? Perspektywa uszczelnienia wnętrza ręcznikiem na trasie np. 1500 km, trochę mnie mierzi. Niezmiernie mi to przeszzkadza. Samochód super, ale zniechęca do jazdy.
- Od: 29 lis 2006, 09:31
- Auto: Mazda 6 2.0 diesel Impression
Witam Panowie.
Niestety u mnie również jest ten problem, ale tylko z lewymi przednimi drzwiami. Dokładnie, szum powietrza dostającego się do kabiny dochodzi z okolicy lusterka. Udało mi się zlokalizować dokładnie co powoduje ten hałas. Otóż uszczelka szyby w ramie. U mnie była tak jakby przesunięta lekko w górę, tzn. zarówno ramka, jak i uszczelka przy lusterku ma ostre załamanie lini i to było przesunięte względem siebie o ok. 5 mm. jak się okazało po wyjęciu uszczelki, mocowana jest ona w tym miejscu na taką "piankę" która zupełnie już nie trzymała. Z braku czasu, wkleiłem ją na taśmę monterską (dwustronną). Pomogło, ale nie na 100%. I teraz tak się zastanawiam, czym to poprawić już na dobre. Myślałem o silikonie... (??)
Prośba o podpowiedź w tym temacie.
Niestety u mnie również jest ten problem, ale tylko z lewymi przednimi drzwiami. Dokładnie, szum powietrza dostającego się do kabiny dochodzi z okolicy lusterka. Udało mi się zlokalizować dokładnie co powoduje ten hałas. Otóż uszczelka szyby w ramie. U mnie była tak jakby przesunięta lekko w górę, tzn. zarówno ramka, jak i uszczelka przy lusterku ma ostre załamanie lini i to było przesunięte względem siebie o ok. 5 mm. jak się okazało po wyjęciu uszczelki, mocowana jest ona w tym miejscu na taką "piankę" która zupełnie już nie trzymała. Z braku czasu, wkleiłem ją na taśmę monterską (dwustronną). Pomogło, ale nie na 100%. I teraz tak się zastanawiam, czym to poprawić już na dobre. Myślałem o silikonie... (??)
Prośba o podpowiedź w tym temacie.
- Od: 26 lis 2004, 16:52
- Auto: Mazda 6 2.0 CD GH 2010r. – przed FL – 173KM/411Nm
U mnie też w okolicy uszczelki drzwi kierowcy wiaterek hula jakby wiał do środka – oczywiście nic nie wieje i nic nie przecieka ale ten szum czasami jest denerwujący.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Strona 1 z 1