Automatyczne domykanie szyb
deha napisał(a):Czy w Maździe 6 występuje coś takiego jak automatyczne domykanie szyb po włączeniu alarmu?
Nie słyszałem, żeby coś takiego występowało. Chyba, że zamontujesz sobie dodatkowy moduł.
Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
Brt napisał(a):w mazdach 6 po lifcie jak przytrzymasz dłużej przycisk zamykania na pilocie to domyka szyby, gdzieś na forum to czytałem
U mnie tak właśnie się dzieje; zaś przytrzymanie przycisku otwierania powoduje opuszczenie wszystkich szyb.
Jakieś 6 lat temu miałem taki alarm domykający szyby w starym poczciwym Fiacie Bravo – kosztował z założeniem około 400 zł. Wydaje mi się, że 500 za dołożenie tego modułu to trochę dużo (nawet dzisiaj i nawet do Mazdy).
Bolek napisał(a):Wydaje mi się, że 500 za dołożenie tego modułu to trochę dużo
A może 10-krotnie taniej? Nie wiem, czy takie moduły dostępne na Allegro są dobre, być może któryś z kolegów z forum montował coś takiego u siebie... pełno tego na Allegro, praktycznie od 50 PLN

Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
Ja miałem kiedyś marzenie o dokupieniu modułu zdalnego odpalania swojej szóstki- po to, żeby zimą podrzać autko i siedzenia, a latem ochłodzić. Korespondowałem nawet ze sklepem sprzedającym takie 'bajery' w USA i GB, ale niestety, nikt nie mógł mi odpowiedzieć, czy takie cacko będzie pasowało do mojego modelu.
A te 'cacka' można znaleźć pod: http://www.mazdastuff.com/product.cfm?ProductID=1861
Koszt: 250 USD + przesyłka, niestety, nie chcę ryzykować i kupować tego w ciemno.
A te 'cacka' można znaleźć pod: http://www.mazdastuff.com/product.cfm?ProductID=1861
Koszt: 250 USD + przesyłka, niestety, nie chcę ryzykować i kupować tego w ciemno.
CAM-VID napisał(a):no poświęć się dla ogółu
CAM-VID, jak się w tym roku szczęśliwie obronię, i odejdzie mi 600 PLN miesięcznego czesnego za uczelnię, to się poświęcę
Tylko z drugiej strony, kto się podejmie montażu takiego modułu...
Urządzenie do zdalnego odpalania ma sens w samochodach z automatyczną skrzynią biegów, chyba, że ktoś zostawia na luzie cały czas. Chciałem sobie coś takiego kupic, ale mi dealer odradził (a nuż będzie na biegu i katastrofa).
- Od: 2 cze 2006, 19:25
- Auto: mazda6i, 2006, 2.3l, 5drzwi
lukasz5 napisał(a):w samochodach z automatyczną skrzynią biegów
lukasz5, a myślisz, że jaką mam??
lukasz5 te urzadzenia podlacza sie tak ze nie ma mozliwosci odpalenia na biegu
raz ze sa podpiete pod czujnik polozenia neutralnego drazka skrzyni biegow, dwa pod hamulec reczny, wiec zabezpieczenie podwojne
tarkan18 nie liczac ominiecia immo podlaczenie jest banalnie proste, robilem cos takiego do Ibizy ale bez immo
tarkan18 nie liczac ominiecia immo podlaczenie jest banalnie proste, robilem cos takiego do Ibizy ale bez immo
Aby podgrzać samochód na postoju nie uruchamia się silnika, tylko dogrzewacz (Webasto). W dieslach jest montowany seryjnie, tylko nie ma możliwości nim sterowania (uruchamia się po zapłonie przy <7*C i wyłącza jak silnik się nagrzeje). Moduł sterowania kosztuje ok. 1000zł na eBay. Tylko nie znam nikogo, kto by to montował u nas (teoretycznie można to montować samodzielnie – nie wiem tylko wtedy co z gwarancją). Pomimo braku sterowania silnik zimą (od. ok. 0*C) nagrzewa się 2x szybciej niż latem
.
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
martinpl napisał(a):tarkan18 nie liczac ominiecia immo podlaczenie jest banalnie proste
martinpl, i chyba z tym byłby największy problem.
mcbeth napisał(a):Aby podgrzać samochód na postoju nie uruchamia się silnika, tylko dogrzewacz (Webasto). W dieslach jest montowany seryjnie, tylko nie ma możliwości nim sterowania (uruchamia się po zapłonie przy <7*C i wyłącza jak silnik się nagrzeje). Moduł sterowania kosztuje ok. 1000zł na eBay. Tylko nie znam nikogo, kto by to montował u nas (teoretycznie można to montować samodzielnie – nie wiem tylko wtedy co z gwarancją). Pomimo braku sterowania silnik zimą (od. ok. 0*C) nagrzewa się 2x szybciej niż latem.
... o przepraszam, ja mam ze sterowaniem ręcznym

Pawnik tak ktos dorobil
potrzebny sterownik do bramy garazowej, albo inne zdalne sterowanie, ewentualnie wolny kanal w alarmie i... wszystko
masz na sterowniku webasto taki "ognik" czyli wlaczenie webasto, to jest zwykly micro-switch, rownolegle do tego switcha podlaczasz te zdalne sterowanie, tak aby chwilowo zwieralo switcha i juz
do tego podlaczasz to jeszcze do kierunkow, zebys widzial ze zadzialalo i juz
u mnie dzialalo to bez problemu
u mnie dzialalo to bez problemu
Pawnik mowie w czasie przeszlym, bo juz wymontowalem
uzylem zdalnego sterowania do otwierania bramy, wczesniej w domu wlaczalem tym swiatlo w pokoju, potem bawilem sie webasto, teraz uzywam tego sterownika do wlaczania stroboskopu zawieszonego pod sufitem w "sali imprezowej"
zdalne wlaczanie webasto bylo ciekawym bajerem, ale zmontowalem to przypadkowo
, ojciec wlaczal webasto a ze byl w rekawicy to nie mial takiego czucia i wdusil przycisk do srodka
odpialem sterownik i wzialem do domu, po rozebraniu okazalo sie ze jest to zwykly micro-switch, a ze akurat na biurku lezalo zdalne sterowanie, dolutowalem do switcha 2 przewody, podlaczylem do zdalnego sterowania, zasilanie wzialem z zasilania sterownika webasto, znioslem do auta i dziala
bylem zadowolony z efektu, jednak nie potrzebowalem czegos takiego a sterownik byl mi potrzebny w czym innym
to bylo zeszlej zimy, moze w tym roku jak zrobi sie zimno i ogarnie mnie lenistwo to kupie znowu sterowanie i zamontuje 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
zdalne wlaczanie webasto bylo ciekawym bajerem, ale zmontowalem to przypadkowo

martinpl Ok. Wszystko jasne
. Skoro to takie proste to sobie założę. Co prawda samochód jest garazowany, ale odpalanie w zimie webasta z okna w pracy przed wyjściem, albo rano w górach przed wyjazdem na narty bez wybiegania w gaciach do samochodu jest bezcenne