dobrzyn22 napisał(a):Na Twoim miejscu podpiął bym odpowiedni sprzęt do diagnostyki webasto (opisany na forum) .
Wg. mnie to bardziej prawdopodobny jest problem ze zużytą świecą w piecyku.
Zbadam ten temat

, póki co po restarcie z odpiętą klemą, tfu tfu, wszystko gucio.
Co do tej ilości płynu to ktoś zasugerował, że przy pełnym obiegu i małej ilości płynu piec się przegrzewa i dymi

. Nie wiem, sprawdzałem po kolei. Naciskałem też węże i wężyki te, do których mam dostęp z góry.
dobrzyn22 napisał(a):PS. <off topic> – jeśli chodzi o moje doświadczenia ze stacjami z orłem w logo, to 2-3 przypadki już miałem takie, że silnik pracował ewidentnie gorzej na tym paliwie ( oczywiście nie ma co się tym sugerować – tankowałem w swojej okolicy na 2 różnych stacjach )
W bliskiej okolicy mam właśnie Orła, kwiat lotosu i muszelkę. Próbowałem ze wszystkich 3 i najlepiej mi chodzi właśnie na tej z orłem

Tesco i innych takich wynalazków nie próbuję w dieslu. O benzyniaka tak się nie bałem
Dopisano 7 lut 2019, 12:14:No nic, dzisiaj rano do samochodu, a tam F---. Zrobi się cieplej to ruszę z demontażem i czyszczeniem komory spalania.
Jedno mnie zastanawia. Mam SCV z oznaczeniem 006. Zauważyłem, że w sumie co rano jak nacisnę pompkę na filtrze to 1 raz idzie średnio ciężko. Następne wciśnięcia już bardzo ciężko.
Tak mi przyszło do głowy, może z tym zaworem jest problem i jest lekka cofka paliwa przez co rano jest problem z webasto, bo wywala błąd przez problem z paliwem?