Jak działa oświetlenie wnętrza?
Strona 1 z 1
Mam problem. Po otworzeniu drzwi nie zapala się lampka oświetlenia podsufitki. klawiszem lewym i prawym można zapalić lampki. Do czego słuzy przesuwny przełącznik door/off? Przesuwam go i u mnie nic nie reaguje...Czy może lampka koło lusterka nie działa na otwarcie drzwi? Poza tym wszystko inne świeci jak powinno.
Lekko odkopię. Mam bardzo podobny problem. Gdy otwieram drzwi to światła w podsufitce nad tylnymi siedzeniami zapalają się tylko z prawej strony. Żarówka z lewej strony jest zgaszona. Natomiast poprzez przyciski da się ją zapalić. Oczywiście przełącznik w pozycji DOOR. Zdarzyło się to nagle, bez powodu, nie było żadnej awarii elektroniki w międzyczasie. Chciałem wymienić żarówkę, ale skoro można ją zapalić przyciskiem, to raczej nie w niej siedzi problem. Wszystkie pozostałe światła, czy to w drzwiach czy to z przodu nad lusterkiem, działają poprawnie.
Nie sądzę, gdyż przy zegarach wyświetla się, że drzwi są otwarte, a poza tym to wszystkie lampki się świecą po otwarciu drzwi, tylko nie ta jedna. Tak jak napisałem wyżej – jak jest w podsufitce nad tylnymi siedzeniami podwójne oświetlenie, to po otwarciu drzwi prawa żarówka się zapala (i cała reszta auta też), a lewa jest zgaszona. Natomiast jak chcę ręcznie zapalić i wciskam przycisk, to ta lewa działa 

U mnie wypadła blaszka stykająca. 5min. roboty. Może być jeszcze spalona dioda w lampce. W przedniej są dwie. Przy wymianie zwróć uwagę na kieruneek, ponieważ dioda puszcza prąd tylko w 1 stronę.
Innych opcji nie ma. Musi być dobrze
Innych opcji nie ma. Musi być dobrze
Strona 1 z 1