Wymiana foteli na kubełkowe

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez fliox » 4 paź 2017, 21:30

Witam,

Chcę wymienić fotele w swojej M, z racji tego że dość mocno przerabiam auto i robię też wnętrze to i fotele nie mogą zostać <rotfl> więc chcę włożyć kubły, na początku miały być takie z prawdziwego zdarzenia ale auto ma służyć też na codzień i trafiła mi się okazja kupna kubelkow z Subaru imprezy.
Problem polega na tym, że nie mają one poduszek więc jak odłącze poprostu kostkę z mojego fotela to będzie wywalało błąd airbagow... Jak to ominąć? Nie wiem, może któryś bezpiecznik odpowiada za same poduszki w fotelach? Albo jest jakiś "myk" żeby sobie z tym poradzić?

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 23 maja 2014, 19:15
Auto: mazda 6 2.0 GG 2002

Postprzez Grzyby » 6 paź 2017, 14:59

fliox napisał(a):więc jak odłącze poprostu kostkę z mojego fotela to będzie wywalało błąd airbagow

Wywalanie błędu to pikuś – problemem będzie to, że w takiej sytuacji nie będzie działał cały system poduszek w razie "W"
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez fliox » 9 paź 2017, 17:11

Fakt, dlatego znalazłem już emulatory na alledrogo, które wpina się w kostkę ori poduszki i auto myśli że wszystko jest ok.

Teraz jeszcze tylko pytanie o mocowanie foteli, nigdy jeszcze nie wykrecalem fotela, podmiana szyn fotela nie powinna stanowić większego problemu nie?

I jeszcze druga rzecz fotele są z anglika ale chyba jedyna rzeczą jaką się mogą różnić to sterowanie fotela? Będzie po tej samej stronie tyle tylko że kierowca będzie siedział na fotelu pasażera i na odwrót. Patrząc na fotel Mazdy to kierowca poprostu nie będzie miał regulacji odcinka lędźwiowego. Tak?

;–)
Forumowicz

Od: 23 maja 2014, 19:15
Auto: mazda 6 2.0 GG 2002