– drzwi od kierowcy nie chciały się zamykać na pilota – pozostałe tak
-drzwi można było zamknąć kluczykiem i pozostałe drzwi też się zamykały i otwierały
-wszystko gra ale czemu właśnie te drzwi
Rozebrałem zdiagnozowałem że problem tkwi w przekładni od siłownika ale nie można tego rozebrać i naprawić bo element klejony.
Problem tkwił dalej – używka – dostać to jak że ślepa kura znajdzie ziarno – kiedyś się trafi
-uważajcie na Angliki bo podobno nie pasuje
Pozostało znaleźć nowy i trafiłem tu na ( tutaj reklama sklepu – bo warto)sprzedawcę mazdaparts.pl
Klient rzeczowy konkretny i pomocny – koszt 330zł z przesyłką
Poniżej kilka fotek -Uwaga nie są w kolejności ale na pewno dojdziecie
Jak zrobić:
1.Przygotować się – płaski wkrętak oraz krzyżowy, 10 oczkowa na przedłużce około 10cm
2.podgiąć gumkę w rączce i odkręcić wkręt
3.zdjąć zabezpieczenie zza klamki i odkręcić wkręt
4.Jak jest BOSE lub nie (nie wiem) zdjąć głośnik zaślepka taka trójkątna na dwa zatrzaski
5.Delikatnie podwadzamy tapicerkę wkoło aż wyskoczą wszystkie spini – nie pogub lub jak się zniszczą to kup nowe
6.Podnosimy tapicerkę żeby wysunęła się z górnej rynienki
7.Uważaj tam są przewody jak dobrze pójdzie to tylko odłącz podświetlenie w rogu oraz przewody co centralki
8.Odkręcamy kilka śrub i górną do prowadnicy szyby (klucz 10)
9.Nad wtyczkami od centralki jest wkręt krzyżowy i podkładka- odkręć
10. Zdemontuj klamkę żeby rozpiąć linki – jest tam mały języczek albo do wciśnięcia albo podwadzenia- uwaga plastik od klamki (zawias) wyciągamy max 1cm więcej nie potrzeba
11.Zdejmujemy osłonę gumową na klej żeby dostać się do środka oraz taką zaślepkę żeby wsadzić klucz 10 do środka – jest tam taki plastik osłona która odsłonie jeden drut który trzeba rozpiąć drugi widać- myślę że przekręcić zapinkę w bok i wyjąć drut to nie problem
12. Zostały trzy śruby od zamka na wkrętak z boku drzwi
13.Teraz się bawimy i wyciągamy ze środka – zapamiętaj jak bo drugi będziesz wkładał tak samo
– możesz odkręcić kilka śrub z osłony plastikowej żeby było łatwiej.
Sprawdź zanim włożysz inny podłącz wtyczki przyciśnij krańcówkę od drzwi na słupku i naciśnij przycisk na pilocie -łał działa – składamy od tyłu
A i jeszcze jedno odłączyłem akumulator i szyby nie działały ale tylko w panelu kierowcy:
"Programowanie szyb...
1. Otwórz do końca i zamknij każdą szybę z osobna...
2. Po zamknięciu jeszcze przytrzymaj przycisk tak z 1 s (aż usłyszysz cichy klik)
3. i tak wszystkie szyby po kolei...
4. idź do panelu kierowcy i teraz zobacz, czy można sterować szybami pasażerów "
U mnie zadziałało