Nie działa nawiew, termometr, ogrzewanie szyby, klimatyzacja

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kalosh » 1 maja 2017, 15:10

Cześć
Od kilku dni nie działa mi nawiew, klimatyzacja, termometr, ogrzewanie tylnej szyby ani kierunek nawiewu ( szyba, nogi itd). Dzisiaj znalazłem bezpiecznik "blower" 40A przypalony więc się ucieszylem i przyłożyłem tam inny, od "glow" ale nic z tego. Przekaźniki działają, bo czuc jak pstrykaja, ten pod maska i przy nogach. Na wyświetlaczu pokazuje tylko godzinę i dane od radia, brak spalania i rzeczy klimatycznych. Klawisze klimatyczne nie piszczą jak się je wciska. Prąd dochodzi do bezpieczników i przekaźników.
Mazda 6 2003 2.0 Td 136km.
Ktoś ma jakiś pomysł?
Pozdrawiam Dawid
Początkujący

Od: 26 lut 2012, 18:16
Auto: Mazda 6 kombi 2.0 diesel 154KM

Postprzez kalosh » 5 maja 2017, 13:53

Tak dla potomności: jest możliwość odczytania kodu błędów systemu klimatyzacji. Jest to opisane na stronie serwisowki u53. Ja tego nie zrobiłem i nie wiem nadal co jest przyczyną u mnie. Po podłączeniu akumulatora na całą noc wszystko jest sprawne. Jak mi otwarcie następnym razem najpierw odczuwam kody.
Początkujący

Od: 26 lut 2012, 18:16
Auto: Mazda 6 kombi 2.0 diesel 154KM