Czy w jakis sposob jest mozliwe odczytanie bledow w aucie (check engine) bez podlaczania komputera? Czy mozna to zrobic za pomoca komputera samochodu?
Mazda 6 polift.
Check engine – odczyt błędów
Strona 1 z 1
No właśnie, a w jaki sposób to zrobić? Jest gdzieś instrukcja?
Kupiłem na alledrogo skaner OBD 2 ELM 327 mini za 22 zł z przesyłką, bezproblemowo współpracuje z autem i odczytuje błędy 
Ja też kupiłem ELM 327 chińczyka i tylko można odczytać błędy ( na szczęście nie mam błędów
) i parametry w programach OBD2. Niestety Forscan z tym gów...m nie chce się połączyć bo wykrywa podróbkę
(tzn forscan z elm327 nawiązuje połączenie ale już z pojazdem nie bo wykrywa niskiej jakości ELM327). Czy może ktoś podać link do aukcji z działającym w pełni ELM 327 z Forscanem?
Dzięki Geniek. Dotarła dziś do mnie ta końcówka z Twojego linku i elegancko działa z Forscanem. Także polecam każdemu to ELM 327 jeżeli ktoś chce więcej niż odczyt błędów. Teraz przede mną kalibracja wtryskiwaczy profilaktyczna, ale to jak będzie troszkę cieplej. Zrobiłem ocene DPF i wszystko przeszło pomyślnie. Tylko mam pytanie jak sprawdzić zanieczyszczenie procentowe DPFa w Forscanie?
Strona 1 z 1