Brak sygnału dzwiękowego
Strona 1 z 1
Szukałem na forum podobnego tematu i nie znalazłem więc chciałem się poradzić. Nie mam sygnału dzwiękowego. Cisza. Jak nacisnę na kierownicy to tylko słyszę jak "pyka" coś w skrzynce z przekaźnikami pod maską. Jest jakis bezpiecznik bądź przekaźnik, który odpowiada za klakson?
-
pimpolo
pimpolo napisał(a):Jest jakis bezpiecznik bądź przekaźnik, który odpowiada za klakson?
jest przekaźnik ( u mnie był walnięty – na próbę możesz zamienić go z innym).
Nie pamiętam dokładnie który to był, ale usłyszysz po "pykaniu"
Dzięki, z tego co wyczytałem tu na forum to klakson ma oznaczenie Horn. Znalazlem taki i postaram sie go zamienic.
Dopisano 24 wrz 2015, 18:39:
No i zamieniłem przekaźnik, na innym też tylko tykało a sygnału dalej nie ma. A gdzie znajdę syrenę od klaksonu?
Dopisano 24 wrz 2015, 18:39:
No i zamieniłem przekaźnik, na innym też tylko tykało a sygnału dalej nie ma. A gdzie znajdę syrenę od klaksonu?
-
pimpolo
pimpolo napisał(a):gdzie znajdę syrenę od klaksonu?
ściągnij przednie koło i nadkole od str. pasażera – klakson jest pod zbiorniczkiem płynu sprywskiwaczy
Witam koledzy, mam podobny problem, aby ie zakładać nowego tematu pozwolę sobie napisać tutaj. Mianowicie u mnie klakson raz działa, raz (częściej nie) tak jakby coś nie stykało za każdym razem w kierownicy. Mógłby ktoś podpowiedzieć jak rozebrać kierownicę aby zajrzeć do styków od klaksona. Pozdrawiam i liczę, że ktoś pomoże

- Od: 28 lut 2016, 15:24
- Auto: Mazda6 Sport Wagon 2003
2.0 l 141 KM LF-DE
Witam.
Odkopuję gdyż mam podobny problem – nie działa klakson. Wszystko wskazuje na to, że padł przekaźnik.
OK. Pytanie – gdzie można taki przekaźnik zakupić. Z tego co widzę, na internecie nie ma.. Z niedowierzaniem podejmuję kolejne próby i nie widzę by były w sprzedaży.
Jakieś wskazówki?
Pozdrawiam!
------------------------------------
Edit: Ostatecznie przekaźnik udało mi się zakupić po czym okazało się, że nie tu tkwi problem. Konieczna była po prostu wymiana klaksona. Poprzedni po wymianie części przewodów działał co prawda ale był na wykończeniu.
Odkopuję gdyż mam podobny problem – nie działa klakson. Wszystko wskazuje na to, że padł przekaźnik.
OK. Pytanie – gdzie można taki przekaźnik zakupić. Z tego co widzę, na internecie nie ma.. Z niedowierzaniem podejmuję kolejne próby i nie widzę by były w sprzedaży.
Jakieś wskazówki?
Pozdrawiam!
------------------------------------
Edit: Ostatecznie przekaźnik udało mi się zakupić po czym okazało się, że nie tu tkwi problem. Konieczna była po prostu wymiana klaksona. Poprzedni po wymianie części przewodów działał co prawda ale był na wykończeniu.
- Od: 6 lip 2016, 20:35
- Auto: Mazda 3 BK 2005 1,6 benzyna, Active
Strona 1 z 1