witam
od jakiegos czasu nie swiecila mi zarowka do jazdy dziennej, wczoraj ja wymienilem no i okazuje sie ze to niw wina spalonej zarowki, nowa tez nie swieci.przy poruszaniu nia silniczek lampy na chwile zaczyna pracowac, gdzie moze byc problem?
nie świeci żarówka
Strona 1 z 1
patryk1083 napisał(a):gdzie moze byc problem?
Sprawdź czy są dobre masy, czy nie są zaśniedziałe, luźne
-
miro62
Przepaliła mi się żarówka H1 lewa od świateł mijania. Kupiłem nową i wymieniłem – nie działała. Wymieniłem w sklepie na inną i to samo, nie świeci. Raczej nie wina bezpiecznika, kabla itd. bo podpiąłem tą nową żarówkę z prawej strony i też nie działa (a stara świeci). W czym może leżeć problem? Jakieś pomysły? Czy żarówka powinna być włożona do klosza żeby świeciła? Czy wystarczy podpiąć kostkę na zewnątrz klosza i tez powinna świecić?
-
Ksawery
Samo podłączenie kabelka nie spowoduje, że żarówka będzie świecić. Musi być włożona do lampy Potrzebna jest masa (–). U mnie jest od lampy która jest przykręcona do karoserii. Ty masz trochę młodszy model. Na pewno podczas montażu nowej żarówki dobrze ją "umiejscowiłeś"?
Witam,
po wymianie żarówki postojowej na nową nadal nie działa. Ta od strony pasażera działa więc bezpieczniki chyba dobre.
Co zacząć sprawdzać aby zaczęła świecić.
Poprzednia była spalona – nie było przejścia na tych drucikach w żarówce.
Myślałem że po wymianie na nową będzie ok.
Na nowej jest napisane 12V 5W.
Zauważyłem też że są tam 3 wtyczki nie wpięte jednak pozostałe żarówki działają, czyli mijania, drogowa i kierunek. Są 2 wtyczki takie jak do żarówek i jedna taka czarna plastikowa, czy w lampie mogło się coś odpiąć i przez to nie działa postojowa ?
po wymianie żarówki postojowej na nową nadal nie działa. Ta od strony pasażera działa więc bezpieczniki chyba dobre.
Co zacząć sprawdzać aby zaczęła świecić.
Poprzednia była spalona – nie było przejścia na tych drucikach w żarówce.
Myślałem że po wymianie na nową będzie ok.
Na nowej jest napisane 12V 5W.
Zauważyłem też że są tam 3 wtyczki nie wpięte jednak pozostałe żarówki działają, czyli mijania, drogowa i kierunek. Są 2 wtyczki takie jak do żarówek i jedna taka czarna plastikowa, czy w lampie mogło się coś odpiąć i przez to nie działa postojowa ?
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
Strona 1 z 1