problemy z wyświetlaczem
Strona 1 z 1
witam, mam problem z wyswietlaczem, wyświetlacz informacyjny na środkowej konsoli mojej mazdy nie wyswietla nic, czasem tylko jakies bazgroły sie pokarza na chwilke i znikają, podswietlenie na tomiast cały czas swieci tylko nic nie wyswietla. Prosze o pomoc;–/ 
-
been27
Panel srodkowy wykręć na stół rozkręć na pierwsze cześci oceń płytę główną pękają w okolicach lewy górny róg podłużne gniazdo foto real za kilka minut
Dopisano 26 lip 2015, 13:10:
Obejżyj w tym polu
Dopisano 26 lip 2015, 13:13:
załącznik
Dopisano 26 lip 2015, 13:10:
Obejżyj w tym polu
Dopisano 26 lip 2015, 13:13:
załącznik
Jakiś pechowy ten dzisiejszy dzień jak rozwiązałem jeden problem w moim aucie to stworzyłem sobie drugi, po wymontowaniu wyświetlacza od spalania, zegarka i td i po ponownym podłączeniu przestał wyświetlać, podświetla się na pomarańczowo i to wszystko, radio, klima to wszystko działa tylko nic nie wyświetla. Sam nie wiem czego to może być wina, wyświetlacza? Ale przecież nic z nim nie robiłem jedynie odpiąłem i położyłem obok.
Jakieś sugestie? Wyświetlacz czasami dawał jakieś przebłyski tzn wyświetlał różne chinskie znaki.
Jakieś sugestie? Wyświetlacz czasami dawał jakieś przebłyski tzn wyświetlał różne chinskie znaki.
Wszystko sprawdzałem dwa razy w sumie rozmontowałem to jeszcze raz bo po rozkręceniu i skręceniu radia gra tylko jedna strona gdy odtwarzam coś z płyty. W sumie to przy radiu jest jeszcze jedno wejście na jakąś wtyczkę ale nie przypominam sobie żeby było coś tam podłączonego, dzisiaj już głupieje naprawiając jedną rzecz zepsułem 2 inne 

Mam jeszcze jedno pytanie, funkcja godzina ma "mózg" w wyświetlaczu czy w panelu przednim? bo jeśli godzina jest w wyświetlaczu to znaczy, że wystarczy samo zasilanie i powinno się wyświetlić jeśli nie to znaczyło by to, że jednak coś wcześniej nie łączy a wyświetlacz jest sprawny.
edit. mam złamaną płyte główną tak jak kolega wyżej
edit. mam złamaną płyte główną tak jak kolega wyżej
Strona 1 z 1