To mój pierwszy post. Mam M6 2005 GG. Oto problem:
Problem dotyczy braku dźwięku przypominającego o wyłączeniu świateł. Zauważyłem że podczas otwartych drzwi kierowcy nie włącza się kontrolka otwartych drzwi na desce rozdzielczej – nie wiem czy powinna się włączać, czy dotyczy to tylko pozostałych drzwi i bagażnika. Jedyne co sprawdziłem to ten gumowy czujnik w słupku, ale po jego wciśnięciu gasną obrysówki w drzwiach, wiec on chyba jest sprawny.
Gdzie znajduje się buczek od świateł? i czy to jest ten sam, który odpowiada za niezapięte pasy?
Czujnik zamkniętych drzwi i włączonych świateł
Strona 1 z 1
zaraz poszperam w ustawieniach komputera, moze mam coś wyłączone
Dopisano 8 lip 2015, 18:50:
jedyne co udało mi się sprawdzić to fakt, że komputer poprawnie odczytuje włączenie świateł, za to "nie widzi" otwierania drzwi kierowcy (kod 04 nie raguje, kod 08 działa). tak jak wspomniałem wcześniej, sam czujnik jest sprawny bo obrysówki gasną. rozumiem, że innej czujki nie ma. proszę o pomoc
Dopisano 8 lip 2015, 18:50:
jedyne co udało mi się sprawdzić to fakt, że komputer poprawnie odczytuje włączenie świateł, za to "nie widzi" otwierania drzwi kierowcy (kod 04 nie raguje, kod 08 działa). tak jak wspomniałem wcześniej, sam czujnik jest sprawny bo obrysówki gasną. rozumiem, że innej czujki nie ma. proszę o pomoc
- Od: 20 maja 2015, 23:31
- Auto: 6 GG 2005 1,8
Strona 1 z 1