Mazda GG – elektryczny fotel – Jak uruchomić sterowanie?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez aaakowal » 20 cze 2015, 00:20

Kto się orientuje jak uruchomić fotel elektryczny z wersji poliftowej. Podłączenie samych +12V i masy do kostki nic nie daje – fotel nie reaguje. Jaki powinien być jeszcze sygnał bądź operacja aby działały napędy. Nie chodzi ani o airbagi, ani podgrzewanie. Chodzi mi tylko o napędy. Chciałem elektryczny fotel z anglika wrzucić dla pasażera i próbowałem go uruchomić w garażu na akumulatorze. Mechanizm sprawny – w kostce po stronie kierowcy działa.
Czy ktoś już taki temat przerabiał lub jest zorientowany?
aaakowal

Postprzez mike6 » 29 cze 2015, 12:13

Z tego co zaobserwowałem u siebie fotel dostaje jakiś sygnał po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Dokładnie chodzi mi o to, że kiedy kluczyka w stacyjce nie ma fotel po naciśnięciu (i puszczeniu) jednej z cyfr 1, 2 lub 3 ustawia się automatycznie do zaprogramowanej pozycji, kiedy klucz jest przekręcony w stacyjce trzeba nacisnąć i trzymać przycisk aż fotel ustawi się do zaprogramowanej pozycji. Ewidentnie fotel ma jeszcze ten trzeci sygnał i może jego brakuje żeby on w ogóle ruszył.
Początkujący

Od: 13 kwi 2014, 11:19
Auto: Mazda 6 GG 2.3 2006 rok

Postprzez 19Maaarcin89 » 29 cze 2015, 23:59

Musisz podłączyć mase czyli czarny kabel i zasilanie kabel czerwony i do tego jeszcze kabel żółto czerwony albo żółto niebieski, nie pamiętam teraz dokładnie koloru. Jeśli nie podlaczysz dwóch kabli na zasilanie to nie zadziała.
Forumowicz

Od: 11 lut 2014, 00:14
Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r.