Automatyczne domykanie szyb
marex napisał(a):Witam
Widocznie moduł od zamykania/otwierania szyb złapał jakiś błąd. Żeby wszystko wróciło do normy musisz od początku zaprogramować szyby:
-otwierasz do końca i trzymasz przez ok 1sek
-zamykasz do końca i również trzymasz przez ok 1sek
powtarzasz tą operacje dla wszystkich niedziałających szyb.
u mnie za pierwszym razem nie pomogło wiec odpinałem kostkę od przełączników, później zadziałało
marex a o jakiej kostce piszesz? gdzie ją znajdę?
Sprzedam konsole środkową do M6 polift, z uszkodzonym Cd Bose, bez sterowników nawiewu
- Od: 21 mar 2011, 00:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2, 2005
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
viewtopic.php?f=331&t=131055
A montowałes go ze ma działać ,mazda nie ma tego w standardzie tu sobie panowie sami montowali i im sie domyka 
Dopisano poniedziałek, 16 lutego 2015, 07:01:
Na Allegro za 35zl w tym temacie jest instrukcia montażu ,nie potrzeba serwisu
Dopisano poniedziałek, 16 lutego 2015, 07:01:
lewis napisał(a):mam pytanie gdzie znajduje się ten moduł >
Na Allegro za 35zl w tym temacie jest instrukcia montażu ,nie potrzeba serwisu
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Witam,
chyba jednak nie wszystkie polifty miały tę opcję w standardzie. Szyby bez problemu zaprogramowane wszystkie na dwustopniowe zamykanie, wszystkie z panelu kierowcy działają , ale żadne otwieranie/ domykanie z kluczyka nie działa.
Pozostaje mi jeszcze twardy reset i zaprogramowanie od nowa oraz sprawdzenie drugiego kluczyka, ale obawiam się że nie mam opisywanej funkcji a szkoda.
W kwestii nagrzewania latem pozostaje mi jeszcze przetestować webasto z funkcją przewietrzania kabiny
, ale to latem 
chyba jednak nie wszystkie polifty miały tę opcję w standardzie. Szyby bez problemu zaprogramowane wszystkie na dwustopniowe zamykanie, wszystkie z panelu kierowcy działają , ale żadne otwieranie/ domykanie z kluczyka nie działa.
Pozostaje mi jeszcze twardy reset i zaprogramowanie od nowa oraz sprawdzenie drugiego kluczyka, ale obawiam się że nie mam opisywanej funkcji a szkoda.
W kwestii nagrzewania latem pozostaje mi jeszcze przetestować webasto z funkcją przewietrzania kabiny
- Od: 13 sie 2014, 20:01
- Auto: M6 GG LF-DE 2.0 147KM 06r.
No i
Zrobiłem reset przez odłączenie akumulatora. Szyby działały tylko tak długo jak długo wciśnięty był przycisk (w drzwiach) a nie dojeżdżały do końca, czyli reset na nie zadziałał. Poustawiałem wszystkie szyby od nowa każda ze swoich drzwi. 0 efektu.
To programowanie trochę dziwne bo jak dojeżdżam do końca i trzymam to po ok 1-2 sek jest "pyknięcie" ale trzymam dalej i po ok 3-4 jest drugie,trochę inne "pyknięcie" i wtedy szyba nie reaguje w ogóle przez kilka sekund ale po chwili jest ok. Tak czy inaczej przetestowałem oba warianty, z kluczyka nie działa.
Nie mam więcej pomysłu więc poddaje się. Domykanie mają wszystkie polifty poza moim

Zrobiłem reset przez odłączenie akumulatora. Szyby działały tylko tak długo jak długo wciśnięty był przycisk (w drzwiach) a nie dojeżdżały do końca, czyli reset na nie zadziałał. Poustawiałem wszystkie szyby od nowa każda ze swoich drzwi. 0 efektu.
To programowanie trochę dziwne bo jak dojeżdżam do końca i trzymam to po ok 1-2 sek jest "pyknięcie" ale trzymam dalej i po ok 3-4 jest drugie,trochę inne "pyknięcie" i wtedy szyba nie reaguje w ogóle przez kilka sekund ale po chwili jest ok. Tak czy inaczej przetestowałem oba warianty, z kluczyka nie działa.
Nie mam więcej pomysłu więc poddaje się. Domykanie mają wszystkie polifty poza moim
- Od: 13 sie 2014, 20:01
- Auto: M6 GG LF-DE 2.0 147KM 06r.
witam,
mam pytanie nt. domykania szyb w M6. Po ostatnim odłączeniu aku "rozkodowały" mi się wszystkie szyby. Przyuczyłem je wg załączonych instrukcji i wszystko ładnie pracuje. Okna domykają się i otwierają z kluczyka oraz działa dwustopniowe otwieranie z guzików w kabinie. Co jakiś czas jednak szyba kierowcy rozkodowuje się. Zamykam okna z kluczyka i zamykają się wszystkie, prócz kierowcy. Myślałem, że to przypadek, więc zakodowałem ponownie i znów przez pewien czas jest ok po czym traci pamięć i sytuacja się powtarza. Czym to może być spowodowane? Dodam, że robi się tak tylko z szyba kierowcy. Pozostałe cały czas działają bez zarzutu. Spotkał się ktoś z takim problemem? Z góry dziękuję za podpowiedz.
mam pytanie nt. domykania szyb w M6. Po ostatnim odłączeniu aku "rozkodowały" mi się wszystkie szyby. Przyuczyłem je wg załączonych instrukcji i wszystko ładnie pracuje. Okna domykają się i otwierają z kluczyka oraz działa dwustopniowe otwieranie z guzików w kabinie. Co jakiś czas jednak szyba kierowcy rozkodowuje się. Zamykam okna z kluczyka i zamykają się wszystkie, prócz kierowcy. Myślałem, że to przypadek, więc zakodowałem ponownie i znów przez pewien czas jest ok po czym traci pamięć i sytuacja się powtarza. Czym to może być spowodowane? Dodam, że robi się tak tylko z szyba kierowcy. Pozostałe cały czas działają bez zarzutu. Spotkał się ktoś z takim problemem? Z góry dziękuję za podpowiedz.
- Od: 28 lis 2014, 22:28
- Auto: Mazda 6 GY 2006 , 2.0 147 KM, Pb 98
Ja się spotkałem i co ciekawe sam byłem sobie winny – zawsze wychodząc z auta sprawdzam, czy mam domknięte szyby... jeśli są zamknięte, a mimo to dwustopniowym-kliknięciem i tak próbuję je zamknąć to traci się domykanie/pełne opuszczanie szyb (ale tylko tej od kierowcy). Sam przypadkiem nie masz takiego odruchu?
Poza tym nie kodowałem jeszcze wszystkich szyb w odróżnieniu od Ciebie.
Poza tym nie kodowałem jeszcze wszystkich szyb w odróżnieniu od Ciebie.
Wydaję mi się, że mam podobny przypadek jak Ty, od kiedy zacząłem się pilnować i nie domykam szyb dla sprawdzenia czy są zamknięte to do teraz nie mam problemów z domykaniem szyb. A miałem tak jak Ty, że przed wysiadaniem domykałem, więc coś jest na rzeczy. A czy macie też tak, że podczas domykania szyb z kluczyka puścicie przycisk na pilocie w połowie wysokości to one przestają się domykać? Z otwieraniem szyb tak nie ma,bo jak się puści w momencie kiedy zaczynają się otwierać to otworzą się mimo wszystko do końca.
Ostatnio edytowano 9 wrz 2015, 09:19 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta (nie ma takiej potrzeby )
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta (nie ma takiej potrzeby )
- Od: 28 lis 2014, 22:28
- Auto: Mazda 6 GY 2006 , 2.0 147 KM, Pb 98