kontrolka "Kontrola trakcji"

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez syczka133 » 22 mar 2012, 20:14

To nie ma znaczenia czy prędkość to 40 czy 70 ma budziku objawy takie same. A cisnienie jest ok . dodam że oponki nowe :D

I po problemie przyczyną był zerwany gwint na drążku reakcyjnym co powodowało wpadanie tyłu w poślizg .Czego skutkiem było przestawienie się zbieżności i kąta koła dlatego trakcja świrowała . <jupi>
Obrazek
Forumowicz

Od: 3 wrz 2011, 18:57
Auto: (Mazda 6SportKombi 2.0
cdti 121 2003r )dobrze sie spisywała zastapiona Mazda 6sportKombi 2.0 Bp 104 kw :)

Postprzez kejol » 2 lut 2015, 16:07

Witam.
Czy jest taka opcja, ze po załozeniu alarmu przez firme zewnetrzną (nie serwis mazdy) nie gasnie mi kontrolka "samochodziku z poslizgiem" czyli TCS albo DSC nie wiem czy to ikonka od stabilizacji auta podczas jazdy czy ikonka od poslizgów i krecenia podczas ruszania. Nie istotne ale czy grzebanie w kabelkach albo same podłączenie auta do kompa mogło to uszkodzić lub cos namieszać? Wczoraj np. jak tak wyłączałem silnik i włączałem 6 razy pod rząd oraz przód tył co chwila to zgasła ale dzis znowu non top się świeci...
Początkujący

Od: 14 sty 2015, 15:52
Auto: Mazda 6 2.0 147 KM 2005 lift