W moim samochodzie Mazda 6 GG/GY mam taki problem ze sprzętem audio CD Bose. Naciskam LOAD pojawia się napis IN, wrzucam płytę , radio ją zasysa , próbuje czytać wydając jakieś dziwne dźwięki, zgrzytanie po czym na wyświetlaczu pojawia się komunikat CHECK CD i wyrzuca płytę z powrotem. Sam nie wiem czy mam zmieniarkę na kilka płyt czy to normalne radio CD na jedną płytę. Może ktoś z was miał podobnie i podpowie jakieś rozwiązanie problemu ?
Może w środku jest jakaś płyta która nie chce wyjść choć to dziwne bo jak normalnie gra radio i nacisnę przycisk CD to wyskakuje napis NO DISC.
Tutaj krótki filmik z tego co opisałem wyżej: https://www.youtube.com/watch?v=9aOEQX5 ... e=youtu.be
Radio nie czyta płyty tylko ją wysuwa
Strona 1 z 1
Ja w sumie i tak podczas jazdy słucham tylko radia więc tak bardzo nie zależy mi na odtwarzaczu CD więc na razie rozbierać tego nie będę . Płyta czyszcząca to niewielki koszt , a może zdarzy się cud i laser zadziała.
masz ten sam problem co ja, czyli zmieniarka " dysk napędzający płytę " nie zaczepia płyty tylko kręci się sam rysując płytę. Ja tą zmieniarkę wywalam do kosza kupiłem już nową, czekam na dostawę myślę, że będzie już ok. Masz zmieniarkę 6CD
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
A tak z ciekawości to za ile mniej więcej można na rynku wtórnym kupić taką zmieniarkę ?
Ostatnio edytowano 5 paź 2014, 08:25 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Wiesz co samą zmieniarkę ciężko wypaczyć, sprzedają cały panel z radiem, cena około 130-400 nawet zł. Ja trafiłem na okazję i kupiłem za 50zł samą zmieniarkę, ostatnio gościu 2 wystawił na allegro, poszły od razu.
Ostatnio edytowano 6 paź 2014, 09:24 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Widzę, że masz Mazdę porzedliftową, więc to jest osobna część.
http://allegro.pl/show_item.php?item=4658354151

Ostatnio edytowano 6 paź 2014, 09:25 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Strona 1 z 1