Światła do jazdy dziennej.
caly czas sie czlowiek uczy. wiec diesle nie maja swiatel przeciwmgielnych?? a mozna zrobic doplyw powietrza ze srodka zderzaka???
Ostatnio edytowano 1 lip 2014, 18:44 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
- Od: 11 lis 2013, 10:35
- Auto: MAZDA 6, 2.0 CiTD 2002
ganczar17 napisał(a):wiec diesle nie maja swiatel przeciwmgielnych??
mają, ale w kloszu ze zwykłymi światłami
ganczar17 napisał(a):a mozna zrobic doplyw powietrza ze srodka zderzaka???
na pewno można, ale to już kombinatorstwo
To ja pochwalę się moim modem. Lampy kupiłem NSSC 523 HP, mają fajny kształt. Otwory wycięte wyrzynarką, w zderzaku. Lampy swięcą bardzo mocno i pod dużymi kątami, mają świetny odbłyśnik.
Było trochę rzeźbienia z zamocowaniem, ale jakoś się udało.
Efekt super.

Przy okazji rozebrałem lampy, bo ostatnio bardzo mi słabo oświetlają. Okazało się że hidy, które miałem przez około 2 lata zamontowane wypaliły odbłyśnik. Zawiozłem go dzisiaj do firmy regenerującej. Hidów nie mam już jakiś rok.
Było trochę rzeźbienia z zamocowaniem, ale jakoś się udało.
Efekt super.

Przy okazji rozebrałem lampy, bo ostatnio bardzo mi słabo oświetlają. Okazało się że hidy, które miałem przez około 2 lata zamontowane wypaliły odbłyśnik. Zawiozłem go dzisiaj do firmy regenerującej. Hidów nie mam już jakiś rok.
Ja też. Tym bardziej że te światełka wyglądaja dziwnie takie doczepione.
A obok bocznych wlotów są takie fajne miejsca.
Dopisano Śr, 9 lip 2014, 17:08:
Myśle że spokojnie wlazla by w te miejsca (zaznaczone na czerwono) i byłoby zgodnie z prawem
A obok bocznych wlotów są takie fajne miejsca.
Dopisano Śr, 9 lip 2014, 17:08:
Myśle że spokojnie wlazla by w te miejsca (zaznaczone na czerwono) i byłoby zgodnie z prawem
W kratce nawet małe dzienne będą ograniczać chłodzenie intercoolera. Poza tym kratki są pod takim kątem, że nie ma jak wpasować lampy żeby świeciły prosto.
Kwestia gustu, ale jak dla mnie lampy na dole zderzaka wyglądają bardziej na fabryczny niż wkładane w kratki.
Kwestia gustu, ale jak dla mnie lampy na dole zderzaka wyglądają bardziej na fabryczny niż wkładane w kratki.
Tak jak proponujecie mi się akurat nie podoba, bo by były blisko siebie, widać że doczepiane. W kratkach z racji ich kąta nie było możliwości ich umieszczenia, a wsadzane proste światła pod kątem w ogóle mi się nie podobają.
W rzeczywistości ponad zderzak wystaje z boku troszkę klosza, więc nie ma tragedii.
A wygląd szeroko rozstawionych świateł dodaje autku "pazura"
Tak widać z boku:

W rzeczywistości ponad zderzak wystaje z boku troszkę klosza, więc nie ma tragedii.
A wygląd szeroko rozstawionych świateł dodaje autku "pazura"
Tak widać z boku:

Jedyne słuszne miejsce, to chyba w reflektorze w miejsce przeciwmgielnych wstawić LEDy. Szeroko rozstawione, okrągłe lampki. Nie ma żadnej rzeźby z pruciem zderzaka czy kratki i bardziej fabrycznie nie nie może wyglądać 
tylko że przednie lampy mają tam homologacje na przeciwmgielne a nie na DRL. Ktoś uparty mógłby narobić problemów... Chociaż osobiście też uważam to miejsce na najbardziej rozsądne, jednak ja jako przeciwnik wszelakiej maści DRL mam tam zaslepkę 
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Koledzy podpowiedzcie. Jako, że przyszły światełka do jazdy dziennej to skąd najlepiej wziąć zasilanie po stacyjce? Najlepiej ze skrzynki bezpieczników pod maską. 6 benzyna po lifcie. Wiem, że mogę miernikiem pomierzyć ale może ktoś ma już to przetestowane tak aby nie wpływało na inne układy w aucie.
Przekaźnik, ten pierwszy, u góry z lewej (zaznaczony na żółto). Jeden ze styków daje +12V po stacyjce, nie pamiętam dokładnie który styk. U siebie mam wzięte własnie z tego.

Witam wszystkich
Czy może ktoś mnie nakierować na takie zaślepki w zderzaku jak ma kolega Kozub?
viewtopic.php?f=331&t=172566&start=20
Można by je łatwo przerobić na DRL zachowując oryginalny wygląd auta i bez prucia zderzaka czy też bez kombinacji w lampach.
Czy może ktoś mnie nakierować na takie zaślepki w zderzaku jak ma kolega Kozub?
viewtopic.php?f=331&t=172566&start=20
Można by je łatwo przerobić na DRL zachowując oryginalny wygląd auta i bez prucia zderzaka czy też bez kombinacji w lampach.
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Proszę dajcie jakieś namiary gdzie mogę szukać tych wkładów do lamp zespolonych lub jak to wpisać bo kombinuje i za chiny znaleźć nie mogę :–/
- Od: 7 sie 2013, 22:17
- Auto: Mazda 6 2003 RF5C