Komputer nie pokazuje aktualnego, średniego spalania oraz pozostałych kilometrów do przejechania. Na wyświetlaczu przy wszystkich opcjach jest "----".
Wszystko działało do momentu rozbierania panelu przedniego w celu podłączenia gniazda zapalniczki.
Odłączałem już akumulator. Tankowałem samochód do pełna. Przejazd bez przerwy ponad 200km.
Jest wątek w którym problemem jest brak wskazania kilometrów do przebycia na pozostałym paliwie. Ja nie mam żadnych wskazań.
Brak aktualnego spalania
Strona 1 z 1
prawdopodobnie podczs rozbierania panelu zrobiłeś zwarcie gdzieś zresetuj komputer i po prostu jeździj jeśli po czasie komputer nie zacznie tego wyświetlać to jest coś z kompem nie tak poza tym możesz sprawdzić podłączając sie przez elm'a co ci pokaże bo wtedy moze to znaczyć uszkodzony wyświetlacz.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
Albert Einstein
- Od: 17 sty 2013, 19:09
- Auto: Mazda 6 GY 1.8 l 120 KM L8-DE Czarny metalik
STAG 300-premium
Wiejski tuning :)
Jak zresetować komputer? Odłączyć akumulator? Na jak długo?
- Od: 19 cze 2014, 18:27
- Auto: Mazda 6 1.8 120KM 2003 kombi
odłaczyć akumulator i trzymać chamulec jakąś minutę 
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
Albert Einstein
STAG 300-premium
ok dzisiaj to wszystko sprawdzę
Konsole rozbierałem wcześniej 2 razy bo po pierwszym złożeniu nie działało mi sterowanie radiem w kierownicy. Wszystko było wpięte a jednak nie działało.
Teraz mam obawy czy warto znowu to rozbierać bo bez spalania przeżyje ale bez sterowania radiem już nie.
Zrobię ten reset chociaż wydaje mi się że poprzednie odłączanie akumulatora było resetem bo odczekałem chwilę.
Dopisano 20 cze 2014, 17:48:
Sprawdziłem złącza. Zresetowałem komputer. Przejechałem kilkanaście kilometrów.
Niestety komputer nic nie pokazuje.
Jakieś pomysły?
Konsole rozbierałem wcześniej 2 razy bo po pierwszym złożeniu nie działało mi sterowanie radiem w kierownicy. Wszystko było wpięte a jednak nie działało.
Teraz mam obawy czy warto znowu to rozbierać bo bez spalania przeżyje ale bez sterowania radiem już nie.
Zrobię ten reset chociaż wydaje mi się że poprzednie odłączanie akumulatora było resetem bo odczekałem chwilę.
Dopisano 20 cze 2014, 17:48:
Sprawdziłem złącza. Zresetowałem komputer. Przejechałem kilkanaście kilometrów.
Niestety komputer nic nie pokazuje.
Jakieś pomysły?
Olac problem i jeździć dalej jeśli spalanie liczone z dystrybutora ci skoczy znacząco znaczy że coś się dzieje a do tego mometu jest to w sumie bajer który i tak przykładowo przeze mnie jest nie używany w ogóle 
Albert Einstein
Albert Einstein
STAG 300-premium
szachu kilkanaście kilometrów może być za mało by komputer "nauczył" się spalania. Kiedyś czytałem tu że 100 km trzeba ale w mojej Madzi wystarcza kilkadziesiąt.
W 1-szym poście pisałeś, że zrobiłeś po podłączenia akumulatora 200 km i komp. nie pokazywał spalania. To znaczy, że coś jest nie tak. Jak Wojtek pisał. Może czegoś nie podłączyłeś. Może nie styka albo coś zepsułeś...
W 1-szym poście pisałeś, że zrobiłeś po podłączenia akumulatora 200 km i komp. nie pokazywał spalania. To znaczy, że coś jest nie tak. Jak Wojtek pisał. Może czegoś nie podłączyłeś. Może nie styka albo coś zepsułeś...
pozdrawiam
tok5
tok5
Dzisiaj zrobiłem dodatkowe 150km i nic.
Tylko, że tam są tylko 3 czy 4 kostki i ciężko coś zepsuć. Po prostu się je odłącza i podłącza z powrotem.
Wiem że to tylko bajer ale jak jest to jest fajnie.
Spalanie dopiero testuje ale wychodzi po mieście przy niedelikatnej jeździe ok 10 a na trasie troszkę poniżej 8
Edit
Temat do zamknięcia bo jak widzę nic nowego nie da się zrobić.
Tylko, że tam są tylko 3 czy 4 kostki i ciężko coś zepsuć. Po prostu się je odłącza i podłącza z powrotem.
Wiem że to tylko bajer ale jak jest to jest fajnie.
Spalanie dopiero testuje ale wychodzi po mieście przy niedelikatnej jeździe ok 10 a na trasie troszkę poniżej 8
Edit
Temat do zamknięcia bo jak widzę nic nowego nie da się zrobić.
Strona 1 z 1