Witam.
Orientuje się ktoś jak zrobić takie ustrójstwo, żeby zamek centralny zamykał się np po przekroczeniu 20km/h, takie coś zaobserwowałem w kolegi passacie i jest to bardzo przydatne, np gdy jedzie żona i ma torebkę na fotelu pasażera lub nawet w sytuacji gdy na światłach ktoś otwiera tylnią klapę ( kombi ) i łapie cokolwiek i zwiewa.
Oczywiście wiem, że można ręcznie zamykać zamek ale nie zawsze się o tym pamięta.
Tak na szybko to można by było chyba podpiąć pod czujnik pasów,bo jak się przekroczy 20km/h i nie ma zapiętych to piszczy.
Pozdrawiam
Automatyczne zamykanie zamków powyżej 20km/h.
Strona 1 z 1
pemi napisał(a): takie coś zaobserwowałem w kolegi passacie i jest to bardzo przydatne
równie dobrze można powiedzieć, że jest problemem w przypadku wypadku ( pozostaje rozcinanie auta)...ale to już kwestia do wyboru dla każdego z osobna.
Kojarzę jakiś wątek na ten temat, ale nie mogę obecnie znaleźć... jak znajdę to podeślę link, albo połączę
Jaki problem podczas wypadku?
Podczas uderzenia wszystkie zamki otwierają się automatyczne, tak samo jak zapalają się światła awaryjne.
Tak miałem w audi a6 ale pewnie w mazdzie nie ma takiej możliwości
Podczas uderzenia wszystkie zamki otwierają się automatyczne, tak samo jak zapalają się światła awaryjne.
Tak miałem w audi a6 ale pewnie w mazdzie nie ma takiej możliwości
- Od: 11 lut 2014, 00:14
- Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r.
Strona 1 z 1