Prosze o sugestie w rozwiązaniu problemu z bezpiecznikami w mojej mazdzie 6 (2,0 diesel z 2006 r). Kilka dni temu w trakcie jazdy zauważyłem, że licznik przebiegu się skasował (zamiast liczb są tylko ---------) po pewnej chwili wskaźnik obrotomierza oszukiwał w dół o jakieś 800 obr/min mimo, że samochód jechał tak jak zawsze czyli miedzy 2000-3000 obr/min. Dodatkowo padł komputer pokładowy. po dojechaniu do celu i odpaleniu samochodu po kilkunastu minutach wróciło wszystko do normy (wszystko poza licznikiem przebiegu). Jednak rano, nie działały już żadne wskaźniki (obrotomierz, prędkościomierz, lucznik paliwa i temp, komputer pokładowy)
sprawdziłem bezpieczniki, żaden nie był przepalony. Ale po wymianie bezpiecznika w kabinie kierowcy odpowiadającego za centralny zamek wskaźniki wszystkie (znów poza licznikiem przebiegu) zaczęły działać poprawnie i tak przez całą trase. Ponownie kasowały się po zgaszeniu silnika na minimum 15 minut. Znów wymiana bezpiecznika i znów działa wszystko i tak w koło macieju. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną i jak sobie z tym poradzic????
problem z licznikami na desce rozdzielczej i komputerem
Strona 1 z 1
Według mnie to są konsekwencje nieudolnego cofania licznika przez poprzedniego właściciela(handlarza),powypadkowa przeszłość auta i nie fachowa naprawa lub auto popowodziowe.
Strona 1 z 1