raczej nie ma takiej opcji, ale jak wymienisz kpl. licznik na europejski,
to uzyskasz oczekiwany efekt i zadowolenie
pozdr.Enduro
Zmiana mil na kilometry na wyświetlaczu komputera
1, 2
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam.
Próbowałem zmienić w mojej maździe wskazania spalania z mil na km, niestety znaleziony na forum kod 60d15 w moim aucie nie występuje. Generalnie mogły by zostać te mile, z tym że wskazania są " L/100 mil". Nie wiem czy to jest prawidłowe wskazanie, gdyż jak wiadomo 60mil to jest 100km. Czy ktoś spotkał się z czymś takim i wie coś na ten temat.
Dzięki
Próbowałem zmienić w mojej maździe wskazania spalania z mil na km, niestety znaleziony na forum kod 60d15 w moim aucie nie występuje. Generalnie mogły by zostać te mile, z tym że wskazania są " L/100 mil". Nie wiem czy to jest prawidłowe wskazanie, gdyż jak wiadomo 60mil to jest 100km. Czy ktoś spotkał się z czymś takim i wie coś na ten temat.
Dzięki
- Od: 30 paź 2012, 20:46
- Auto: Mazda 6 Ts
1.8
2005r
Kolego ja przekładałem mazde 6 z Angola na Europe i wskazania na komputerze dotyczące spalania w Kilometrach czy milach zależy od Licznika prędkości, jak miałem angielski licznik to miałem w milach. Warsztat który przerabiał madzie założył mi licznik z diesla bo nie znalazł benzynowego co za tym idzie, obrotomierz w dieslu kręci do 6tysięcy a w benzynie do 8 tysięcy i miałem spalanie w km ale denerwowało mnie to że przekłamywało na obrotach i założyłem pierwotny licznik benzynowy wkońcu jakiś akcent anglika musi zostać;)
- Od: 16 cze 2012, 09:15
- Auto: Mazda 6
1.8 TS
2003r
łączę z istniejącym wątkiem.. a na przyszłość:
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
palec77 napisał(a):Nie wiem czy to jest prawidłowe wskazanie, gdyż jak wiadomo 60mil to jest 100km.
a 100mil to jest 160km... wiec jak pokaze sie na wyswietlaczu spalanie na poziomie 16l/100mil, to oznacza to tylko, ze Twoje auto pali 10l/100km
1, 2