schowek na okulary – demontaż
Strona 1 z 1
Nie na chama!!! Schowek siedzi na plastikowych dzynglach w boczych ściankach. Te ścianki są elastyczne. Wystarczy je ścisnąć do wewnątrz i schowek wyskoczy.
ps. spróbuj najpierw schowek pasażera, żeby załapać zasadę, to b. proste
ps. spróbuj najpierw schowek pasażera, żeby załapać zasadę, to b. proste
Niestety nie sprawdziło się. Uchwyt na okulary trzyma się na górnym zabezpieczeniu. Znaczy to ni więcej ni mniej tylko to, że aby zdjąć pokrywę, to otwieramy schowek, "wsadzamy rękę" i na samym środku schowka na górze jest coś ala blokady którą trzeba wcisnąć i wyciągnąć.
Wyjmujemy sam środek a nie razem z "drzwiczkami".
Dotyczy również wersji GY, którą posiadam
Wyjmujemy sam środek a nie razem z "drzwiczkami".
Dotyczy również wersji GY, którą posiadam
Paweł
Sorry, zapomniałem o górnym wyzębieniu, ( wyjmowałem to jakiś czas temu), które nota bene wychodzi dość łatwo, ale reszta mojej porady się zgadza. U góry z prawej strony trzyma "trójkąt" i trzeba nagiąć ściankę, z lewej natomiast dyngiel. Nieprawda natomiast, że trzyma sie na górnym zabezpieczeniu ( ale właśnie na tym "trójkącie" ) i nieprawda, że nie wychodzą "drzwiczki". W ogóle kolego coś strasznie mieszasz i beftasz ( z tego co zauważyłem ludzi naokoło), wyluzuj ..., bo o poradę na tym forum wkrótce będzie Ci coraz trudniej ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pawik, ja nie napisałem, ze nie wychodzą drzwiczki tylko, że można wyjąć środek, bo właśnie o to mi chodziło.
Łatwiej jest wyjąć środek a później drzwiczki niż wszystko razem..
dzięki za info
Łatwiej jest wyjąć środek a później drzwiczki niż wszystko razem..
dzięki za info
Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 21:45 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: ot
Powód: ot
Paweł
Witam,
Miałbym prośbę – czy mógłby ktoś z Was zrobić foto schowka, który znajduje się parę centymetrów powyżej dźwigni otwierania przedniej klapy? Najlepiej jak jest zamknięty i jak jest otwarty.
Chodzi o to, że w mojej M6 brakuje tego schowka, muszę go gdzieś kupić – wcześniej zanim kupię chciałbym wiedzieć jak wygląda – choćby pobieżnie.
Z góry dzięki
Miałbym prośbę – czy mógłby ktoś z Was zrobić foto schowka, który znajduje się parę centymetrów powyżej dźwigni otwierania przedniej klapy? Najlepiej jak jest zamknięty i jak jest otwarty.
Chodzi o to, że w mojej M6 brakuje tego schowka, muszę go gdzieś kupić – wcześniej zanim kupię chciałbym wiedzieć jak wygląda – choćby pobieżnie.
Z góry dzięki

Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 21:47 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 2 razy
Powód: edycja tematu
Powód: edycja tematu
- Od: 12 mar 2012, 18:01
- Auto: Mazda 6, GY, RF-7J, 2007r
rafson napisał(a):czy mógłby ktoś z Was zrobić foto schowka, który znajduje się parę centymetrów powyżej dźwigni otwierania przedniej klapy?
moze pytajacy zrobi sam zdjecie w/w miejsca?
Oczywiście chodzi mi o schowek nad lewym kolanem.. kierowcy ;–)
To jest zaraz nad dźwignią otwierania przedniej maski. Zdaje się, że to powinien być taki schoweczek otwierany – może i na okulary aczkolwiek ja te trzymam w podłokietniku
To jest zaraz nad dźwignią otwierania przedniej maski. Zdaje się, że to powinien być taki schoweczek otwierany – może i na okulary aczkolwiek ja te trzymam w podłokietniku
- Od: 12 mar 2012, 18:01
- Auto: Mazda 6, GY, RF-7J, 2007r
W Aspecu pomysleli i o tym i mam ładny schoweczek na okulary nad wstacznym lustrem 
Dopisano czwartek, 27 lutego 2014, 09:57:
ale nie wiem jak go zdemontowac probowalem podwazyc po bokach ale jakoś mam obawy przed polamaniem.
Dopisano czwartek, 27 lutego 2014, 09:57:
ale nie wiem jak go zdemontowac probowalem podwazyc po bokach ale jakoś mam obawy przed polamaniem.
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Strona 1 z 1