Parkowanie na nierównym terenie.
Strona 1 z 1
Witam
Dzisiaj pojechałem z żoną do sklepu. Ponieważ Nie było gdzie zaparkować to jedyną szansą była trawka miedzy drzewami. Niestety teren był bardzo nierówny. Jedno tylne koło ledwo stykało sie z podłożem. Poszedłem na zakupy. Po niedługim czasie wracam i jak chciałem otworzyć tylną klapę to sie okazało że jest krzywa ( tu dodam że jeżdżę kombi). Otworzyła się ale z zamknięciem,był już problem. Wsiadłem do auta i od jechaliśmy. Zauważyłem że świeci się lampka w bagażniku. Zatrzymałem się poszedłem do tylu i okazało się że wszystko wróciło do normy. I tu moje pytanie. Czy te nadwozia są takie "miękkie" ? Czy może jest coś czym mam się martwić 

to raczej norma, Twoje parkowanie to ekstremum. Kombi mają najmniejszą sztywność nadwozia.
Ja w moim zauważyłem, że jak lecę po łuku w prawo i mam włączone wycieraczki, to ta od kierowcy wali w słupek A. Kiedy jadę na wprost czy w lewo, to zjawisko nie występuje. tak niestety karoseria w kombi pracuje.
Ja w moim zauważyłem, że jak lecę po łuku w prawo i mam włączone wycieraczki, to ta od kierowcy wali w słupek A. Kiedy jadę na wprost czy w lewo, to zjawisko nie występuje. tak niestety karoseria w kombi pracuje.
ostatnio podjechałem 2 przednimi kołami na takie małe stalowe najazdy (ok. 30 cm w górę) – otworzyłem bagażnik(kombi) a zamknąć juz się nie chciał...dopiero po zjechaniu 
Po najechaniu moim sedanem przednimi kołami na 34 cm najazdy wszystkie drzwi, łącznie z bagażnikiem
otwierają się bez problemu – może nie jest aż tak źle Panowie
Ale u mnie występuje inny dziwny objaw – latem blacha na dachu potrafi lekko zafalować – widać krzywiznę na lakierze, by zimą wrócić do normy. Można tą blachę czymś usztywnić tzn. czy jest miejsce pod podsufitką, by wkleić jakąś matę
?
Ale u mnie występuje inny dziwny objaw – latem blacha na dachu potrafi lekko zafalować – widać krzywiznę na lakierze, by zimą wrócić do normy. Można tą blachę czymś usztywnić tzn. czy jest miejsce pod podsufitką, by wkleić jakąś matę
rymko napisał(a):Można tą blachę czymś usztywnić tzn. czy jest miejsce pod podsufitką, by wkleić jakąś matę?
tam jest konstrukcja, która podtrzymuje dach (wzmocnienia) – z tego co pamiętam, to były one przyklejane jakąś masą – może Ci się to odkleiło
rymko napisał(a):Po najechaniu moim sedanem przednimi kołami na 34 cm najazdy wszystkie drzwi, łącznie z bagażnikiem
No właśnie... Sedanem
Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk
U mnie jest tak samo. Czasem pod domem wystarczy trochę nierówności na trawie i już klapa nie zamyka się tak delikatnie.
Strona 1 z 1