Będę wdzięczny za pomoc.
Zakłócenia w audio z alternatora (świst w głośnikach)
Strona 1 z 1
Dołożyłem do Audio kabelek AUX, który podłączony mam pod moduł BT. Wszystko fajnie śmiga gdyby nie fakt zakłóceń, a mianowicie podczas przyspieszania słychać świst w głośnikach na tyle głośny, że słuchanie nie ma sensu
Czy możecie coś poradzić? jakiś filtr lub coś podobnego. Zasilanie podpięte jest bezpośrednio do aku, a zakłócenia występują również przy bezpośrednim podłączeniu AUX do telefonu i ładowarki z zapalniczki.
Będę wdzięczny za pomoc.
Będę wdzięczny za pomoc.
Według mnie nic z tym nie zrobisz,po prostu masz przysłowiowego pecha bo włożył byś ten zestaw BT do innej mazdy itp i zakłuceń nie będzie.Według mnie instalacja robi zakłucenia i filtr to żaden nie pomoże, (znajomy miał tak z CB radiem,objeżdził kilku fachowców i nic mu nie poradzili bo wtryski mu zakłucału i musiał z tym żyć)
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Zakłócenia ma zamym AUX nie występują. Jedynie w przypadku podłączenia ładowarki do telefonu.
Hmm.. czyżbym musiał inwestować w multimedialną stację? Zależy mi na BT
Hmm.. czyżbym musiał inwestować w multimedialną stację? Zależy mi na BT
No tak czyli to włąśnie mogą być zakłócenia w instalacji auta.Ja proponował bym pociągnąć (na próbe) osobnym przewodem zasilanie bezpośrednio z akumulatora do ładowarki i zobacz czy wtedy będzie zakłucać.A najlepiej by było jak zasilanie pociągnął byś z innego aku nie tego w aucie tylko jakiegoś innego a jeśli nie masz takiej możliwości to z tego w aucie tylko nie na zapalonym silniku,jeśli dalej będzie zakłucać to ładowarke masz walniętą.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Strona 1 z 1