DVD/GPS/MP3 zamiast fabrycznej nawigacji
To już rozwiązanie dla ambitnych
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Zgadza się. Miałem już mały projekt tego jednak odłożyłem to na daleką przyszłość, z powodu braku czasu...
Dopisano 10 lip 2013, 13:00:
sokalas napisał(a):No i kupilem "chinczyka" za cene okolo 1500zl (razem z clem, VAT oraz przeslaniem tego cuda do PL) powiem wam szczerze, ze efekt jest naprawde fajny, plus, ze ten sprzet dziala i ladnie widac wszytsko na ekranie mimo slonecznych dni. Zestaw zawiera:
– dwie kamery (tyl – cofania i przod – tzw. rejestrator jazdy)
– karte MMC 8GB z mapami iGO cala europa, oraz pendriv 8GB
– kable
– mikrofon do zestawu glosnomowiacego ( jakos polaczenia nie jest dobra, powiem z gory- mikrofon przyczepiony pod lusterkiem cofania)
iGO dzialalo perfekcyjnie natomiast ja wole Auto Mape-a ona troche zamula przy starcie (jakies 30-40sek za nim sie uruchomi, perfekcyjnie natomiast lapie sygnal gps, 10s- i wiemy juz gdzie jestesmy)
– kontrola z kierownicy dziala, jakosc wykonania – tani plastik na szczescie zarowno kolorem jak i faktura zblizony do orginalnych mazdy.
- Od: 5 lut 2013, 11:21
- Auto: Mazda 6 2.0CiTD 143 2006
super tylko trochę kosztowne.
Dla przypomnienia napiszę, bo nie każdy pamięta, że do KWI są mapy w miarę aktualne dostępne w rozsądnej cenie (220zł za Europę Wschodnią z Polską, Niemcami, Austrią i Chorwacją lub 260zł za mapy całej Europy – z przesyłką).
z tego co pamiętam to SDAL chyba gościu też ma.
W załączeniu zdjęcia map Polski z nowymi drogami (A4 i A2 jest) i zdjęcie jak wygląda ta Europa Wschodnia
Wszystko nagrywane na płytach z nadrukiem atramentowym
Europa Wschodnia 4,3GB płyta DVD
Europa Zachodnia 8,3GB płyta dwuwarstwowa DVD
z minusów co do tej nawigacji to brak punktów POI w Polsce – albo tego nie umiem obsługiwać.
I jeszcze jeden minus nawigacji (nie map) to to że nie mogę się z nią dogadać – rozpoznawanie mowy praktycznie nie działa
Ja akurat mam tak zrobioną przeróbkę, że mam zarówno oryginalną nawigację jak i CarPC podpiętego pod monitor i jak widać na zdjęciach jakość ekraniku jest dużo lepsza (niż to co wysyłałem w poprzednich postach)
Dla przypomnienia napiszę, bo nie każdy pamięta, że do KWI są mapy w miarę aktualne dostępne w rozsądnej cenie (220zł za Europę Wschodnią z Polską, Niemcami, Austrią i Chorwacją lub 260zł za mapy całej Europy – z przesyłką).
z tego co pamiętam to SDAL chyba gościu też ma.
W załączeniu zdjęcia map Polski z nowymi drogami (A4 i A2 jest) i zdjęcie jak wygląda ta Europa Wschodnia
Wszystko nagrywane na płytach z nadrukiem atramentowym
Europa Wschodnia 4,3GB płyta DVD
Europa Zachodnia 8,3GB płyta dwuwarstwowa DVD
z minusów co do tej nawigacji to brak punktów POI w Polsce – albo tego nie umiem obsługiwać.
I jeszcze jeden minus nawigacji (nie map) to to że nie mogę się z nią dogadać – rozpoznawanie mowy praktycznie nie działa
Ja akurat mam tak zrobioną przeróbkę, że mam zarówno oryginalną nawigację jak i CarPC podpiętego pod monitor i jak widać na zdjęciach jakość ekraniku jest dużo lepsza (niż to co wysyłałem w poprzednich postach)
- Załączniki
-
-
-
Witam,nigdzie nie mogę się dowiedzieć paru spraw dotyczących mojego nowego nabytku z chin,chodzi o popularna stacje multimedialna http://www.ebay.com/itm/300621588729?it ... f9&vxp=mtr Pytania moje to takie czy poprzez złacze małe usb i wykorzystaniem przejsciowki na duże mogę podłaczyc ipoda i on "zagada"?,kolejne to takie dlaczego nie mogę słuchac płyty która wkładam do oryginalnego radia Madzi wtedy gdy nie mam włączonej stacji multimed./?i ostatnie czy mam możliwość podłączenia oprócz stacji np.xcarlinka,a jeśli tak to w jaki sposób skoro wtyczka jest jedna a urzadzen jest dwa.
Mam podłaczona kamere cofania do stacji,oraz wgrana automape najnowszą i w tych tematach ja mogę pomoc jak to zrobić gdyby ktoś miał pytania
Mam podłaczona kamere cofania do stacji,oraz wgrana automape najnowszą i w tych tematach ja mogę pomoc jak to zrobić gdyby ktoś miał pytania
- Od: 4 sty 2014, 07:59
- Auto: Mazda6 2003 121 KM kombi 2.0 Diesel
lucyfer123456789 napisał(a):Witam,nigdzie nie mogę się dowiedzieć paru spraw dotyczących mojego nowego nabytku z chin
witam,
moze troszke rozjasnie...
lucyfer123456789 napisał(a):czy poprzez złacze małe usb i wykorzystaniem przejsciowki na duże mogę podłaczyc ipoda i on "zagada"?
raczej nie... z prostego powodu... nie ma obslugi IPoda:
IPOD Input: No
takie systemy maja oddzielne wejscie Ipod oprocz USB
lucyfer123456789 napisał(a):dlaczego nie mogę słuchac płyty która wkładam do oryginalnego radia Madzi wtedy gdy nie mam włączonej stacji multimed./?
nie wiem jak masz to podlaczone, ale dzwiek na glosniki idzie chyba przez "stacje multimedialna"
lucyfer123456789 napisał(a):czy mam możliwość podłączenia oprócz stacji np.xcarlinka,a jeśli tak to w jaki sposób skoro wtyczka jest jedna a
nie sadze...
dopowiedzialbym dokladniej, ale dopiero jak wrzucisz opisy tego co masz... aukcja nic ie daje..
ps. niestety, ten sprzet na aukcji jest "lekko stary" i nie jest tak rozwiniety jak obecnie
przykladem jest obsluga kart pamieci tylko do 8GB (obecnie juz do 32GB)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
kata do 4 gb mi w zupełności wystarczy,ipoda spr.faktycznie nie działa,a podłączyłem normalnie poprzez wpiecie wtyczki w miejce zmieniarki,wiec co jest nie tak?
Na 1 stronie tego tamatu jest dużo o niej niestety nie ma informacji dotyczących moich pytań
Na 1 stronie tego tamatu jest dużo o niej niestety nie ma informacji dotyczących moich pytań
- Od: 4 sty 2014, 07:59
- Auto: Mazda6 2003 121 KM kombi 2.0 Diesel
Witam,
przymierzam się do zakupu
http://techlogic.pl/nawigacja-multimedi ... 24304.html
lub
http://techlogic.pl/nawigacja-multimedi ... 24303.html
którą brać (ktoś używa, jakaś praktyczna opinia?), bo z opisu różnice są niewielkie (przynajmniej w opisie ze strony sklepu)?
numer 2 ma jakiś dziwny kolor : /
zastanawiam się, jak te urządzenia wytrzymują latem/zimą – przecie 50-60 stopni na tapicerce to norma
Pozdrawiam!
przymierzam się do zakupu
http://techlogic.pl/nawigacja-multimedi ... 24304.html
lub
http://techlogic.pl/nawigacja-multimedi ... 24303.html
którą brać (ktoś używa, jakaś praktyczna opinia?), bo z opisu różnice są niewielkie (przynajmniej w opisie ze strony sklepu)?
numer 2 ma jakiś dziwny kolor : /
zastanawiam się, jak te urządzenia wytrzymują latem/zimą – przecie 50-60 stopni na tapicerce to norma
Pozdrawiam!
- Od: 22 paź 2012, 22:44
- Auto: Mazda M6 FL 2.0 LPG
No telefon jak kupisz to generalnie działa, komfort użytkowania lepszy bo i ekran ma lepszą czułośc, procesor jest z innej epoki i do wyboru oprócz automapy masz sygic, navigon, igo.
A te rozwiązania w tych pudłach są mocno przestarzałe w tej samej cenie – oczywiście jest jeszcze obudowa, to jak najbardziej na plus tylko ciekawi mnie na co komu obudowa jak ma schowek, a urządzenie w tej cenie w postaci np Note 3 to aż za dużo jeśli chodzi o wydajność bebechów. Za 1400 jest Note2, który również jest bardzo mocny i oferuje wszystko co to pudełko za ponad 2k.
Ja u siebie mam HTC One, w bumper case i on idealnie leży na zegarach bo tam pod szybką jest rowek, w który moja gumka wchodzi idealnie i mam navi przed oczami.
Żebyśmy się zrozumieli bo ja nikogo nie chcę na siłe przekonywać lub nawracać, tylko ciekawi mnie to czy ta obudowa, w takiej dużej cenie jest rzeczywiście warta tego, bo osobiście odnoszę wrażenie, że to zapłata ponad 2 tysi, za stary blaszany komputer na Pentium 2 z win95.
A te rozwiązania w tych pudłach są mocno przestarzałe w tej samej cenie – oczywiście jest jeszcze obudowa, to jak najbardziej na plus tylko ciekawi mnie na co komu obudowa jak ma schowek, a urządzenie w tej cenie w postaci np Note 3 to aż za dużo jeśli chodzi o wydajność bebechów. Za 1400 jest Note2, który również jest bardzo mocny i oferuje wszystko co to pudełko za ponad 2k.
Ja u siebie mam HTC One, w bumper case i on idealnie leży na zegarach bo tam pod szybką jest rowek, w który moja gumka wchodzi idealnie i mam navi przed oczami.
Żebyśmy się zrozumieli bo ja nikogo nie chcę na siłe przekonywać lub nawracać, tylko ciekawi mnie to czy ta obudowa, w takiej dużej cenie jest rzeczywiście warta tego, bo osobiście odnoszę wrażenie, że to zapłata ponad 2 tysi, za stary blaszany komputer na Pentium 2 z win95.
nie jest to opłacalne, ale pasuje i działa
męczy mnie ten temat, bo chciałbym żeby teraz wyglądało to tak, jak kiedyś tzn. wkładam kluczyk do stacyjki, włącza się radio i paruje automatycznie z telefonem, zaczyna grac muzyka z SD, jak ktoś dzwoni muza się ścisza i gra dzwonek, odbiorę i mam zestaw głośnomówiący, czasem navi
bez wyciągania tel z kieszeni, bez dotykania czegokolwiek, do tego spięte z pokładowym audio i wyglądające przyzwoicie
może ramka i coś 2 din? ale co? (navi rzadko używam, może jej nie być)
męczy mnie ten temat, bo chciałbym żeby teraz wyglądało to tak, jak kiedyś tzn. wkładam kluczyk do stacyjki, włącza się radio i paruje automatycznie z telefonem, zaczyna grac muzyka z SD, jak ktoś dzwoni muza się ścisza i gra dzwonek, odbiorę i mam zestaw głośnomówiący, czasem navi
bez wyciągania tel z kieszeni, bez dotykania czegokolwiek, do tego spięte z pokładowym audio i wyglądające przyzwoicie
może ramka i coś 2 din? ale co? (navi rzadko używam, może jej nie być)
sokalas napisał(a):Dopisano 10 lip 2013, 13:00:sokalas napisał(a):No i kupilem "chinczyka" za cene okolo 1500zl (razem z clem, VAT oraz przeslaniem tego cuda do PL) powiem wam szczerze, ze efekt jest naprawde fajny, plus, ze ten sprzet dziala i ladnie widac wszytsko na ekranie mimo slonecznych dni. Zestaw zawiera:
– dwie kamery (tyl – cofania i przod – tzw. rejestrator jazdy)
– karte MMC 8GB z mapami iGO cala europa, oraz pendriv 8GB
– kable
– mikrofon do zestawu glosnomowiacego ( jakos polaczenia nie jest dobra, powiem z gory- mikrofon przyczepiony pod lusterkiem cofania)
iGO dzialalo perfekcyjnie natomiast ja wole Auto Mape-a ona troche zamula przy starcie (jakies 30-40sek za nim sie uruchomi, perfekcyjnie natomiast lapie sygnal gps, 10s- i wiemy juz gdzie jestesmy)
– kontrola z kierownicy dziala, jakosc wykonania – tani plastik na szczescie zarowno kolorem jak i faktura zblizony do orginalnych mazdy.
rozumiem ze jak masz wlaczona nawigacje ktora czyta z karty to muzyki juz nieposluchasz
No właśnie a moje radyjko ma BT. NAVI. TV. łączy się z Ipodem ITD może automatycznie włączać się po przekręceniu kluczyka . po wejściu do auta łączy się z telefonem . na dodatek podłączyłem sobie sterowanie z kierownicy pod te radyjko . można słuchać muzyki i korzystać z Nawigacji jednocześnie plus funkcja telefonu 3 rzeczy jednocześnie . wszystko śmiga jak ta lala za cenę 950 zł bo tyle kosztuje takie radyjko . niestety trzeba dokonać paru przeróbek w oryginalnym panelu radia a konkretnie wyciąć w nim dziurę
i wybebeszyć . ale roboty nie jest zbyt wiele o ile co nie co się kuma i wie jak polutować kable
.