Rysy na szybach

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez grax » 16 mar 2013, 12:40

Witam.
Czy jest sposób na pozbycie się rys na szybach?
Jak świeci słońce to widać mam dość sporo płytkich rys pod światło na szybie przedniej.
Na bocznych od strony kierowcy i pasażera mam dość głębokie, bo coś chyba prowadnice szyb sie poluzowały i podczas otwierania i zamykania szyb sie rysy porobiły.

Jest jakaś mozliwość czy trzeba wymieniać szyby?
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 sie 2012, 11:18
Auto: Mazda 6 136Km 2.0 Diesel

Postprzez misiek89 » 16 mar 2013, 13:07

Wystarczy spolerować szyby koszt dużo mniejszy niż nowa, co do firm zajmujących się tym musisz zapytać wujka google:)
Forumowicz

Od: 27 sty 2012, 22:30
Auto: A4 1,8tQ

Postprzez wujek116 » 16 mar 2013, 13:11

zawsze jest jakaś możliwość . ale najpierw powinieneś rozebrać drzwi i sprawdzić co rysuje szybę ? i naprawić to. (swoja drogą powinieneś to zrobić zaraz po stwierdzeniu że pojawiają się ryski) . można szybę poddać polerowaniu , ja kiedyś próbowałem coś takiego robić ale nie bardzo mi szło więc oddałem do fachowca gościa od przyciemniania szyb oni też robią tam polerki szyb . ( ale jak są bardzo głębokie rysy to w grę wchodzi tylko wymiana , polerowanie nic nie da )
Forumowicz

Od: 11 wrz 2011, 16:38
Auto: MAZDA 6 2.0 Diesel oryg.136km 2004r KOMBI